Vekttap ved å spise brød. Finn ut hvilken som er best!

  • Joseph Barber
  • 0
  • 4458
  • 735

Mange velger å ikke inkludere brød i vekttapets dietter.. Imidlertid forteller ernæringsfysiologer at dette er en stor feil siden det i sunn og balansert ernæring er nødvendig å inkludere fiber og karbohydrater i brød.

I tillegg fremhever medisin- og ernæringseksperter noe virkelig interessant: det er mulig å spise brød og gå ned i vekt samtidig. Men i kostholdet vårt bør vi inkludere en virkelig sunn type brød. Vil du vite hva det er? Vi forklarer nedenfor.

Brød kan hjelpe meg å gå ned i vekt?

Dr. Félix Gómez-Guillamón Arrabal er spesialist i indremedisin og ernæring ved USP Hospital da Marbella (Málaga, Spania).

Det er han som publiserte a Interessant bok med tittelen “Adelgace comiendo pan”. Nedenfor oppsummerer vi noen av dimensjonene som Dr. Gómez-Guillamón avslører i sin bok.

  • Vanligvis når det gjelder å følge en vekttap diett, er det første mange gjør slutte å konsumere brød. Hva du får med det? Vi senket karbohydrat- og fiberindeksen, Fordøyelsen går litt tregere og vi ender opp med forstoppelse. For ikke å snakke om den påfølgende lave effekten.
  • Som Dr. Gómez-Guillamón forklarer oss, folk trenger to grunnleggende elementer for å leve: oksygen og glukose. Det kan være at du umiddelbart tenker på kroppsfett når du leser ordet “glukose”. Noe avklaring må imidlertid gjøres: Glukose er viktig for hjernen vår. Dette organet trenger 20% av energien vår, og det er nettopp glukose som mater den.
  • Når vi spiser brød, er det kroppen vår får halvparten av glukosen. Den ene delen av den blir transformert til energi og den andre lagres i leveren. Glukose er viktig for dette organet, da det tillater det å utføre mange funksjoner. Men, problemet vises når det er et overskudd av glukose. Når dette skjer, pleier kroppen vår å holde på vann, slik at vi vanligvis blir hovne.
  • Selve brødet, får oss ikke til å samle fett. Risikoen ligger i hva vi inkluderer i det og hvilken type brød vi velger. De som er laget med raffinert mel er de mest skadelige.
  • Hvis vi bestemmer oss for å gjøre uten brød i kostholdet vårt, vil vi ha mindre karbohydrater og mindre glukose. På denne måten, langt fra å miste fett, vil vi ha mindre energi, musklene vil redusere, huden vil slappe, vi vil ha forstoppelse og vi vil ha mindre glukose for hjernen og leveren.

Lær: 3 brune brødoppskrifter

For å gå ned i vekt ved å spise brød, hvilken type kan vi velge?

Rugbrød, uten tvil. Smaken er veldig hyggelig og kombineres veldig godt med mange matvarer, og til og med forbruk uten akkompagnement er like velsmakende. Du finner den i mange bakerier, supermarkeder og helsekostbutikker. Selv du kan tilberede det selv hvis du er interessert i matlaging.

Hvorfor er det så passende å inkludere rugbrød i vekttapets dietter??

  • Rugbrød har et godt karbohydratbidrag, men i dette tilfellet er det langsom utgivelse. Hva betyr det? Som gir lengre energi. Med en tilstrekkelig mengde vil vi føle oss mye mer mette.
  • Den er rik på E-vitamin og B, fosfor, sink og magnesium. Få korn kan være så sunne.
  • Handler som en flott en naturlig avføringsmiddel, Perfekt for regulering av tarmkanalen. Den er veldig rik på fiber, som et resultat gjør det at vi kan forbedre fordøyelsen..
  • Hjelper oss å regulere absorpsjonen av enkle sukkerarter.
  • Det er ideelt for å kontrollere nivåene på blodkolesterol. Det absorberer triglyserider i tarmen og forhindrer kroppene våre i å gjøre det..
  • Hjelp oss å forbedre blodsirkulasjonen. Dette oppnås takket være linolsyre tilgjengelig for deg..
  • Til slutt regulerer hypertensjon.

For å konkludere

En siste ting å huske på er at selv om rugbrød er veldig gunstig, bør du ta vare på det du vil inkludere i det.. Ingen slakter eller gelé, for eksempel. Det er bedre å velge olivenolje, avokado, røkt laks, grillet kalkunbryst.

Les også: Brød med olivenolje, perfekt match

Ved å følge riktig, variert og fettfri ernæring vil du kunne gå ned i vekt.

7 raske vekttap triks



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.