Gulrotkålruller for inflammatoriske sykdommer

  • Robert Patterson
  • 0
  • 2491
  • 625

Betennelsessykdommer og kostholdet til de som lider er nært beslektet. Et dårlig kosthold er direkte relatert til utbruddet av disse sykdommene eller den forverrede prognosen for disse pasientene..

Det er vist at en av fordelene med kål og gulrøtter i kroppen nettopp er å forhindre betennelse. Ved å utnytte disse egenskapene, foreslår vi en oppskrift som inneholder begge ingrediensene: kålruller med gulrøtter.

Forholdet mellom kosthold og inflammatoriske sykdommer 

Den inflammatoriske responsen er en selvforsvarsmekanisme i kroppen; Når det blir kronisk, blir det et alvorlig helseproblem. Dets utseende begrenser i stor grad livskvaliteten til de som lider av problemet..

Inflammatoriske sykdommer inkluderer leddgikt, fibromyalgi, skjoldbruskkjertelidelser og de som er assosiert med candidiasis (soppinfeksjon)..

Det daglige kostholdet er grunnleggende i forhold til disse sykdommene.. Et dårlig kosthold er prekært i mono- og flerumettet fett, korn, frukt, grønnsaker og fisk. På den annen side er den rik på raffinert sukker, karbohydrater, trans og mettet fett; snart er det et inflammatorisk kosthold.

Mennesker som spiser på denne måten har høy risiko for å forårsake betennelsesprosesser i blodet. I den forstand, en av de beste diettene for å beskytte deg selv er Middelhavet. Blant andre ingredienser er den rik på mono- og flerumettede grønnsaker, frukt, frokostblandinger og fett..

Ikke gå glipp av ingefærs oppskrift for å gå ned i vekt: sjekk ut 5 oppskrifter

Fordeler med kål og gulrot 

Kål er en cruciferous grønnsak som inneholder mange næringsstoffer. I tillegg til protein og fiber er den rik på mineraler som kalsium, magnesium, kalium og mangan. Forbruket kommer fra vitamin C, K og B-kompleks.

Gulrot er derimot en knoll som har en høy andel vitamin A, blant andre næringsstoffer. Denne grønnsaken beskytter leveren mye mot inflammatoriske prosesser, akkurat som fordøyelsessystemet generelt.

En god måte å spise disse fordelaktige grønnsakene på er denne deilige oppskriften på gulrotkålruller. Det er et sunt, næringsrikt preparat med en deilig naturlig smak. Vil du vite hvordan du forbereder det?

Kålruller med gulrøtter og kjøttdeig

Den mest kreative måten å inkludere kål i kostholdet ditt er å bruke det til å involvere forskjellige fyllinger, for eksempel protein eller andre grønnsaker. De store bladene er ideelle for dette. så, bare legg fantasien til å arbeide for å lage forskjellige fyllinger. 

Ingredienser for 6 personer

  • 1 middels kål
  • 1 strimlet kyllingbryst (250 g)
  • 2 kopper buljong (500 ml)
  • 1 finhakket løk
  • 1 hakket rød pepper
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 blomkål
  • 1/2 kopp brødsmuler (100 g)
  • 2 ss finhakket persille (30 g)
  • 4 ss finhakket dill (60 g)
  • 1/2 kopp revede gulrøtter (100 g)
  • 1/2 kopp stekte tomater (125 ml)
  • Olivenolje
  • Salt og pepper (etter smak)

forberedelse

  1. Kok kålen med nok saltvann, i omtrent åtte minutter. Den nøyaktige tiden vil avhenge av kålbladens hardhet..
  2. Fjern kålen, la den avkjøle og skille bladene. Book.
  3. Varm litt olivenolje i en stekepanne og stek hvitløken. Tilsett deretter løken og paprikaen.
  4. Tilsett kyllingen i røren og fortsett å røre litt.
  5. Tilsett de stekte tomatene i kjøttet og kok i ytterligere fem minutter..
  6. Tilsett persille, dill, blomkål, gulrot og brød. For en veldig tykk og håndterbar blanding vi bør la væsken konsumeres.
  7. Ta de åpne kålbladene og hell i hver av dem to skjeer av den brisede kyllingen. Begynn med å brette sidene og pakk arkene til slutt over dem..
  8. Legg krøllene på et brett, dekk dem med beinbuljong og Stekes ved 175 ° C i omtrent 20 minutter.

Sjekk ut disse 4 deilige oppskriftene med brokkoli

Andre fyllingsalternativer er tilsvarende tilberedt magert kjøtt, lett ost, tunfisk eller annen fisk, grønnsaker eller kokte grønnsaker. En god ide er det tilbered en saus med litt grønnsaker for å bade krøllene før du setter dem i ovnen.

Med denne oppskriften kombinerer vi kålen med gulroten, en veldig fin kombinasjon for å oppfylle de daglige ernæringsbehovene. Takket være dens egenskaper tjener den dessuten til å forhindre eller kontrollere betennelsessykdommer..

8 matvarer med betennelsesdempende egenskaper



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.