Studier av helsemessige fordeler ved papaya

  • David Snow
  • 0
  • 1890
  • 427

Papaya er en frukt full av kraft og har flere fordeler enn du kunne forestille deg.. Noen vitenskapelige studier har evaluert effekten av næringsstoffene og antioksidantene på prosesser som kreft, betennelse og aldring..

I denne artikkelen vil vi fortelle deg de 6 beste fordelene med vitenskapstestet papaya. Ikke gå glipp av det!

Hvorfor papaya er viktig?

Uten tvil er vitamin C en av papayas styrker, gir utrolige 144% av det anbefalte daglige kvoten per porsjon. Selvfølgelig er dette herlig som en immunforsterker, og som en antioxidant med frie radikaler..

Andre vitaminer inkludert er vitamin A (31% av anbefalt daglig verdi), som nødvendig for sunn hud, slimhinner og syn. I tillegg er det spesielt effektivt mot makuladegenerasjon..

Papaya gir 13% av den anbefalte daglige folatverdien. og gode mengder fiber og kalium, viktige komponenter i celler og kroppen, som hjelper til med å kontrollere hjerterytmen og blodtrykket..

Papaya inneholder 212 aminosyrer og forskjellige enzymer inkludert den papain. Dette enzymet har en betennelsesdempende effekt på magen., noe som forbedrer fordøyelsen og ubehag i magen.

Ernæringsegenskaper

  • Papaya er en vannaktig frukt med en søt smak som bare bidrar 43 kalorier per 100 gram.
  • Inneholder vitamin B-vitaminer (B1, B2 og B3), stor mengde C-vitamin samt vitamin A og vitamin D.
  • Det er en kilde til fiber..
  • Inneholder mineraler som natrium, kalium, kalsium, magnesium, fosfor, jern, sink og jod..

Sjekk det ut: Forbedre fordøyelsen og lett på betennelser med dette papaya- og mandelmelk-vitaminet

6 helsemessige fordeler ved Papaya

1. Forebygger kreft

Matene med Høye mengder C-vitamin er blitt knyttet til lavere kreftrisiko.. Dermed forbedrer vitamin C i matvarer immunforsvarets funksjon, reduserer oksidativt stress, reduserer betennelsesnivåer og hjelper til med å blokkere og forhindre dannelse og aktivering av karsinogener..

I tillegg er det indikasjoner på at lykopen vi finner i papaya har kreftpåvirkning, som kan bidra til å forhindre forskjellige kreftformer og treg tumorvekst.

2. Er en kraftig naturlig antioksidant.

Oksidativ skade er en risikofaktor for sykdommer som kreft, eller hjertesykdommer og aldring. Papaya er det også rik på forskjellige antioksidantforbindelser, spesielt karotenoider, naturlige forbindelser som fungerer som pigmenter og antioksidanter, og er en kilde til provitamin A.

3. Reduserer betennelse

Betennelse er en naturlig mekanisme som kroppen din bruker for å beskytte deg mot infeksjoner forårsaket av bakterier, virus eller andre patogener. Generelt sett alle Matvarer som er rike på antioksidantstoffer og forbindelser har betennelsesdempende egenskaper, i større eller mindre grad.

I papaya er det lykopen, blant andre karotenoider, det bidrar til lavere betennelsesnivå i kroppen.

4. Reduserer risikoen for hjertesykdom

Noen studier antyder at lykopen takket være sin evne til å bekjempe frie radikaler og redusere oksidativt stress bidrar til lavere risiko for hjertesykdom.

På den annen side inneholder papaya også en veldig høy mengde vitamin C, som også fungerer som en antioksidant, og som også er vist redusere sjansene for å utvikle hjerte- og kronisk sykdom.

5. Papaya reduserer aldringstegnene    

Aldring er en prosess som utvikler seg over tid, men fremheves av oksidasjon. Så, antioksidantrik mat som papaya kan reduser aldringstegnene som vises på huden din. For eksempel rynker eller slapp hud når du bekjemper oksidativt stress.

I tillegg ble det bekreftet det Både vitamin C og lykopen forbedrer hudens utseende og reduserer aldringsmerker. Endelig er topisk applikasjon av papaya også blitt brukt med meget gode resultater for helbredelse av magesår og andre hudsår..

Les også: Hvordan bekjempe langsom fordøyelse med aloe vera-preparater

6. favoriserer fordøyelsen

Papain fungerer som et fordøyelsesenzym, og favoriserer nedbrytningen av maten. I tillegg er det vitenskapelige bevis for å bekrefte at forbruk av papaya kan forhindre fordøyelsesproblemer. I en studie utført med en papaya-basert formel, viste pasientene som ble analysert a forbedring av symptomer som hevelse eller flatulens, takket være innholdet av papain stoff som fremmer fordøyelsen.

kontraindikasjoner

Til tross for alle fordelene, Det anbefales ikke å konsumere papaya hvis:

  • Har du hyppige fordøyelsesproblemer
  • Er i en prosess med diaré.
  • Du blir behandlet med vanndrivende midler
  • Lider med nyrestein.

Avslutningsvis er å spise papaya en utmerket og deilig måte å bekjempe sykdommer som kreft eller hjertesykdom. Inkluder denne frukten i kostholdet ditt slik du vil: frisk og naturlig, i juice eller smoothie, eller til og med i salater.

Avgifte kroppen med denne papaya- og ananasrensingskosten



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.