Yogahistorien møter henne i denne artikkelen!

  • Joseph Barber
  • 0
  • 4973
  • 1141

Yogaens historie er en eldgamle praksis der balansen mellom kropp og sinn søkes. Personen er i sentrum av universet og vil kontrollere miljøet sitt med energiene som beveger handlingene hans. Yoga, som en praksis, forener det religiøse elementet med det fysiske elementet..

Yoga ble født i India for over seks tusen år siden, og derfra spredte den seg til resten av verden. Opprinnelsen til yoga er religiøs da den legger grunnlaget for hinduismen. Det er derfor den åndelige forbindelsen mellom individet og verden vil være den sentrale aksen til yoga.

Begynnelsen av yogahistorien

Utvilsomt har yoga-disiplinen utviklet seg og to strømmer er opprettet som dyrker hvert av disse områdene:

  • den Hatha yoga utvikler fysiske kroppsferdigheter.
  • den raja yoga søker å utvikle tankekontroll.

Begge strømningene styrer yogautøvelsen, men har sitt opphav i den hinduistiske religionen.. Grunnleggerne av dem var Brahmins og åndelige ledere i sin tid.. Det er mange teorier om fremveksten av denne tusenårsskikken. Hvis du ønsker å komme inn i denne verdenen, vil vi fortelle deg litt mer om yogahistorien..

Sjekk også: Yogastillinger som nesten ingen praktiserer

Nataraj, åndedanseren

Angående yogahistorien, Nataraj ble betraktet som danserenes konge og bodde i Dravid, en liten by som ligger i Indusdalen, rundt 2500 f.Kr. Danseren begynte å trene kroppsøvelser som ga større elastisitet, styrke og skjønnhet til dansene hans..

Så da gikk dansen til ære for Shiva for å takke for eksistensen på planeten.. Inspirasjonen hans var natur og dyr. I sin egen intuisjon utviklet han et system med holdninger som nå er kjent som asanas. Dette er grunnen til at noen yogastillinger har navn på dyr som hunder, katter, slange og så videre..

Nataraj fikk tilhengere, og lokale folk som begynte å øve med ham, merket endringer i kroppene. Å øve på disse dansestillingene styrket danserne muskler og bein. Dermed ble dette tolket som et takknemlighet fra universet til mennesket.. Yoga er en dans mellom kropp og ånd..

Hinduismens hellige skrifter

Hinduisme er en religion som legger grunnlaget for en livsstil. Mennesket vil i løpet av livet søke målene om Dharma (etikk og forpliktelser), Artha (velstand og arbeid), Kama (ønsker og lidenskaper) og moksha (frigjøring, frihet og frelse).

For det første er utøvelse av yoga en måte å oppnå moksha. I hinduismens hellige bøker ble begrepet yoga funnet i Taittiriya Upanishad og inn Katha Upanishad. Innenfor disse skriftene eller åpenbaringene om religion er yoga en del av tilbedelsen av Shiva..

I hinduismen, mennesket vil være på jakt etter seg selv og balansen mellom kropp og sinn. Yoga er en gammel praksis som søker å finne åndelig forbindelse i den jordiske verden. Deres forskjellige modaliteter vil avhenge av den hinduistiske guddommen som blir æret med praksisen..

Klassisk yoga

For det første går yogautøvelsen tilbake til indusens sivilisasjon, og i hans hellige skrifter er det allerede figurer av menn som mediterer..

I tillegg dukket klassisk yoga opp for 2000 år siden og ble kodifisert i yogasutra eller yogaforismer av Patanjali. Han prøvde å analysere en dualistisk metafysikk mellom materie og ånd. Denne debatten postulerer at sjelen som slipper unna vanskeligheter vil være den som kan eliminere smerte.

den yogasutra Det er boka eller kodingen av yogapraksis. Denne boken spesifiserer holdninger og modaliteter som meditatoren må innta, gradvis og suksessivt, som vil tillate ham å oppnå konsentrasjonen av ånden..

Endelig er yogapraksis basert på tre prinsipper: Yama (disiplin), Niyama (kontroll) og Asana (sittende). Den enkelte vil se etter perfekt disse prinsippene for kroppskontroll og sjeleanrikning.

Husk å lese: Alt du trenger å vite om yoga

Åndens ettertanke

Avslutningsvis, kontemplasjon av den evige ånd søker roen i sinnet og sansene. Mange karakterer i vestlig historie har søkt å introdusere yoga som en livsstil..

  • Alexander den store sies å ha mottatt leksjoner fra en yogi Dándamis fordi han ønsket å ta glede og smerte ut av sjelen sin. Han godtok rådene fra syv yogier fra India.
  • Det beundret han de kloke ville trene kroppene sine til å styrke forståelsen for å løse uenighet.
7 typer meditasjon og fordelene



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.