Overgangsalderen reduserer symptomene dine naturlig

  • Daniel Chandler
  • 0
  • 2523
  • 220

Hvis du er en 45 til 55 år gammel kvinne som er veldig nær eller for tiden lever i overgangsalderen, kan du bli overrasket over å vite at overgangsalderen slutter den dagen menstruasjonssyklusene opphører i et helt år..

All kvelning, humørsvingninger, vektøkning, søvnvansker og andre plagsomme symptomer som er produsert i løpet av dette livet; faktisk forekommer de under perimenopause, som ganske enkelt er tiden før den siste menstruasjonen.

Som kvinne bør du være klar over at praktisk talt enhver endring relatert til reproduksjonssyklusen kan påvirke deg fysisk og følelsesmessig og overgangsalderen ikke er annerledes..

Mens noen kvinner absolutt ikke opplever noen symptomer, må andre slite med en rekke alvorlige, noen ganger vanskelige distraherende symptomer..

Heldigvis opplever bare 2% av kvinnene perimenopausesymptomer som er alvorlige nok til å være svekkende, men det betyr ikke at resten ikke trenger litt lettelse..

Hva er alternativene for å redusere menopausale symptomer?

Til tross for ulempene du måtte ha, er det viktig å huske at overgangsalderen er et naturlig livsfase, ikke en sykdom. Som sådan krever det ingen behandling.

Selvfølgelig, Hvis du lider av gjentatt kvelning, søvnløshet og ukontrollerbare humørsvingninger, må det søkes etter en løsning, spesielt når perimenopause kan vare i flere år..

I tillegg kan symptomene på "overgangsalder" oppleves i flere måneder eller år senere. Dette inkluderer symptomer som:

  • trøtthet
  • depresjon
  • Irritabilitet og angst
  • Vanskeligheter med å sove
  • kvelning
  • Leddsmerter og muskelsmerter
  • Tap av libido

Når du trenger lindring, kan hormonerstatningsterapi (HRT) virke som et levedyktig alternativ. De fleste symptomer på overgangsalder oppstår på grunn av svingende nivåer av østrogen og progesteronhormoner..

Når overgangsalderen begynner, slutter eggstokkene å produsere disse hormonene helt, så HRT fungerer ved å erstatte syntetiske alternativer.. Imidlertid kan denne behandlingen gi sekundære problemer..

heldigvis, Det er naturlige bivirkninger-fri alternativer for å redusere symptomer på overgangsalderen. Dette er noen:

1. Øvelser

Hvis du ikke trener regelmessig, er det nå tid for å starte. Studier har vist at trening kan lindre stress, angst og postmenopausal depresjon; mens du hjelper deg med å forhindre vektøkning. Dette er viktig ettersom forskning viser at overvektige kvinner lider mer av kvelning..

Det anbefales å utføre minst 2,5 timer per uke med moderat aerob fysisk aktivitet, 1 time og 15 minutter med kraftig aerob aktivitet eller en kombinasjon av de to, sammen med styrketreningsøvelser to dager i uken..

Spesielt yoga har også vist forbedringer i menopausale symptomer som kvelning og søvnforstyrrelser..

Les mer: 6 Hjemmeøvelser for å forbedre helsen

2. Sunt kosthold

Et kosthold rikt på sunne grønnsaker, protein og fett er viktig for kvinner som nærmer seg overgangsalderen..

I tillegg mat som inneholder naturlig forekommende fytoøstrogener, som linfrø lignaner eller isoflavoner i fullkorn og bønner, kan også bidra til å gi lindring av symptomer; ved å fungere som en svak form for østrogen i en kvinnes kropp.

Mat og drikke som inneholder sukker, koffein og alkohol bør begrenses eller unngås, da de kan forverre symptomer eller utløse kvelning..

3. Akupunktur

Kvinner som fikk tradisjonell kinesisk akupunktur, fikk mindre alvorlig kvelning og humørsvingninger enn kvinner som fikk placebo-behandling..

Nyere studier har også funnet at akupunktur fungerer like bra som Effexor, som ofte brukes til å behandle kvelning og andre menopausale symptomer..

I tillegg forårsaker ikke akupunktur negative bivirkninger (mens Effexor kan forårsake kvalme, tretthet, angst, blant andre); Imidlertid inkluderte effektene en økning i energi, seksuell drivkraft og en følelse av velvære som varte i 15 uker..

Lær mer: Akupunktur: Hva er helsemessige fordeler??

4. Stressavlastning

Følelsesmessig stress kan ødelegge for hormonell balanse i ethvert livsfase, samtidig som symptomer som søvnløshet, angst og depresjon forverres..

Derfor er det viktig å følge enhver strategi som hjelper til med å redusere stress.. Trening, yoga og akupunktur, sammen med dyp pusting, meditasjon eller til og med avslapning med en god bok; kan alle bidra til å redusere stress.

5. Naturlige midler

En rekke urter er blitt undersøkt som mulige behandlinger for menopausale symptomer. Blant de mest lovende er:

Svart cohosh

Foreløpig forskning antyder at svart kohos kan ha noe østrogen aktivitet i kroppen; selv om senere studier har motsagt denne versjonen.

Men, Nåværende bevis tyder på at svart cohosh kan være et trygt alternativ til syntetiske hormoner for å forbedre svake humørsvingninger, plagsomme kvelninger.

Kliniske studier i Europa har funnet at svart cohosh kan gi symptomatisk lindring av hetetokter i overgangsalderen, nattesvette, søvnløshet, nervøsitet og irritabilitet..

Ginkgo biloba

Kliniske studier har vist at ginkgo biloba støtter mental årvåkenhet.

Dong quai

Vanligvis kjent som "kvinnelig ginseng", kan dong quai være en god støtte for kvelningsbehandling..

Sage Leaf Extract

Kan bidra til å redusere nattesvette på grunn av kvelning i overgangsalderen.

5 triks for å være lykkelige og sunne i overgangsalderen



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.