Oregano og dens forskjellige medisinske bruksområder

  • Thomas Davis
  • 0
  • 1297
  • 300

Oregano er ikke bare et allsidig krydder, det har evnen til å forbedre og beskytte helsen vår..

Det har lenge vært brukt som en del av alternative behandlingsformer for å kurere infeksjoner, luftveis-, mage- og tarmsykdommer, blant andre..

Selv om dens helbredende egenskaper er best manifestert i derivater, slik som essensiell olje, har tørkede blader også de samme egenskapene, men i mindre mengder.

Følgende er fem konkrete grunner til at oregano er så spesiell i et sunt og balansert kosthold:

Les også: Oregano, mallow og timian: planter for å bekjempe tørr hoste

1. Oregano: flott kilde til næringsstoffer

Oregano og dens olivenoljer er fulle av mineraler som er essensielle for kroppen, for eksempel magnesium og kalsium, som styrker bein; mangan og kobber, som favoriserer virkningen av antioksidantenzymer; kalium, som regulerer blodtrykket; sink, jern, blant andre.

Det er også en viktig kilde til vitaminer (C, E, K, E6) og omega 3.

2. Antibakterielle og soppdrepende egenskaper

Det er bevist at to komponenter av oregano, tymol og carvacrol, som oppnås ved å trekke ut essensielle oljer, er svært effektive i bekjempelse av farlige mikroorganismer som giardia, E. coli og salmonella og også bekjempelse av forskjellige typer fungi.

Av denne grunn har oregano lenge blitt brukt til å beskytte mat og som et soppdrepende middel som er anvendelig på huden..

Møt: 6 Soppmidler i hodet

3. Forebygger aldring og kreft

Antioksidanter er avgjørende for å opprettholde god helse, da de forhindrer celleskader forårsaket av frie radikaler, skadelige molekyler involvert i utbruddet av kroniske og aldersrelaterte sykdommer; forhindrer også dannelse av kreftmolekyler.

Mange studier peker på oregano som den aromatiske urten som har mest antioksidanter. Det samme er tilfelle når du sammenligner det med andre plantemat som poteter.

For eksempel ville oregano ha en antioksidantaktivitet 42 ganger høyere enn eple og 30 ganger høyere enn poteter..

4. Fordøyelsesaktivitet

Oregano kan hjelpe fordøyelsessystemet til å fungere bedre på forskjellige måter; hovedsakelig gjennom økt spyt, som gjør at mat blir jevnere utjevnet i munnhulen og ved å stimulere strømmen av galle til fordøyelsesorganene.

Dette stoffet letter absorpsjonen av fett i tynntarmen og eliminerer overflødig magesyre..

5. Bidrar til å redusere ubehag i menstruasjonen

Oregano har lenge vært brukt til å behandle smerter, kramper og andre problemer i den kvinnelige menstruasjonssyklusen. For eksempel favoriserer oregano olje blodstrøm i bekken og livmor, noe som reduserer smerten som produseres i disse områdene..

I tillegg brukes den også til å utløse og regulere menstruasjonssykling..

Lett å finne og bruke.

Ikke bare finner du oregano i rimelige supermarkeder, men du kan enkelt dyrke den. Du kan senere konsumere det på en rekke måter, selv om fersk forbruk som olivenolje er å foretrekke..

Noen mennesker kan forårsake noe ubehag, for eksempel allergiske reaksjoner, og bør ikke konsumeres under graviditet eller amming.. Det er en utmerket mat, rik på legende egenskaper og passer for alle mennesker som ønsker å leve et sunt liv..

5 essensielle oljer for å eliminere onykomykose




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.