Hva er immunoglobuliner?

  • Peter Douglas
  • 0
  • 3208
  • 485

Immunoglobuliner er en spesiell gruppe molekyler som vi finner i proteinfamilien.. Hovedfunksjonen til denne klassen biomolekyler er beskyttende, det vil si at de tjener til å beskytte organismen vår..

Denne situasjonen oppstår vanligvis før invasjonen av andre levende vesener som blir anerkjent som fremmede i oss. Det er for eksempel tilfelle av virus, bakterier, celler som ikke er dine, for eksempel en transplantasjon, etc. Det vil si de er viktige for at immunforsvaret skal fungere ordentlig.

Hva er immunoglobulinsyntese?

Immunoglobuliner kalles også antistoffer., og syntesen avhenger av spesialiserte celler som er en del av immunforsvaret. Deres dannelse øker hvis antigener blir identifisert eller oppfattet..

disse er stoffer som er til stede i utenlandske midler som bakterier, virus, etc.. Takket være de tilsvarende studiene var det mulig å bekrefte at dette plasmaproteinet er syntetisert av B-lymfocytter og visse plasmaceller..

I tillegg er immunsystemet vårt veldig nøyaktig og produserer forskjellige antistoffer eller immunoglobuliner for hvert antigen. Denne funksjonen garanterer vår overlevelse, men den viser feil, som tilfellet er med autoimmune sykdommer..

Hos pasienter med denne typen lidelser, immunglobuliner gjenkjenne pasientens celler som "fremmed". De motvirker deretter denne tilsynelatende trusselen ved å ødelegge sunne celler som om de var et patogen..

På den annen side normalt immunoglobuliner eller antistoffer bruk blodomløpet for å flytte til et annet område i kroppen. På denne måten kan de raskt reise dit antigenene befant seg og ødelegge dem.

Av denne grunn, helseteamet gjennomfører vanligvis undersøkelsen av blodprøver for å kontrollere nivået av immunglobuliner. Andre ganger kan det imidlertid tas andre væskeprøver. For eksempel spytt eller andre stoffer som cerebrospinalvæske.

Husk å lese: Svekket immunforsvar. Hvordan gjenkjenne?

Hvilke typer er det?

I henhold til deres egenskaper og funksjoner, kan vi skille mellom flere typer immunoglobuliner eller antistoffer:

  • G- eller IgG-immunglobuliner

Det er den mest tallrike typen immunglobulin.. De kan sies å være medfødte og gi babyer immunitet fra fødselen. Dette fordi de er til stede i mors morkake. Dermed blir disse antistoffene overført fra moren til den utviklende babyen..

Til å begynne med, folk kan finne dem i sine egne livslange kropper. De griper inn i visse viktige oppgaver, for eksempel fagocytaktivering, det vil si at de ødelegger celler eller rusk ved å "innta" dem..

  • M eller IgM-immunglobuliner

Disse molekylene kan danne en sirkellignende struktur som har opptil ti (antigen) bindingssteder. Som hovedregel tar de "første kontakt" med de nylig identifiserte antigenene.. Aktiver eller promoter makrofaghandling (ligner fagocytter).

  • Immunoglobuliner A eller Ig A

Disse har en tung kjede i alfa-typen. Vi finner dem i form av monomerer, dimerer eller trimere. Det betyr det opptil tre enheter eller immunoglobuliner kan vises sammen.

I tillegg har de er lokalisert i alle kroppssekreter som har en forsvarsfunksjon. For eksempel i morsmelk, blod, slim, tårer ...

  • Immunoglobuliner E eller IgE

Denne klassen antistoffer har en epsilonlignende tungkjede. I motsetning til de nevnte antistoffene blir de vanligvis plassert på mastcellemembranen. derfor, Det meste av denne typen immunoglobulin er bosatt i kroppsvev..

Vanligvis er det reseptorene til allergener, antigener som forårsaker en veldig overdrevet respons fra kroppen.. De er ikke farlige stoffer i seg selv, men immunforsvaret vårt anerkjenner dem som en alvorlig trussel. De forårsaker brudd på mastceller og massiv utstrømning av histamin til kroppen..

Sjekk også ut: 4 gode vaner som hjelper til med å øke immuniteten

  • Immunoglobulin D eller IgD

Disse antistoffene dannes av delta tunge kjeder. De kan identifiseres på B-lymfocyttmembran.

Vi håper denne artikkelen var av interesse for deg og har løst noen av spørsmålene dine om emnet. Ikke nøl med å kontakte nærmeste medisinske team hvis du vil vite mer om immunoglobuliner..

10 fordeler med spinat du ikke kjenner



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.