WHO erklærer global helsehjelp på grunn av Zika-virus

  • Peter Douglas
  • 0
  • 4200
  • 250

Verdens helseorganisasjon (WHO) har erklært Zika-virus som en global folkehelsetilstand.. Det er fordi myggbåren infeksjon Aedes aegypti har vært knyttet til økt fødselsrate hos babyer med nevrologiske lidelser.

Flyttingen ble tatt av et utvalg av uavhengige eksperter fra FNs byrå; håper at det vil fremskynde vedtakelsen av internasjonale tiltak, så vel som deres forskning.

Etter å ha holdt et akuttmøte, sørget WHO-komiteen som var ansvarlig for det det er et "mistenkelig" forhold mellom myggbåret virus og økte tilfeller av mikrocefali hos nyfødte babyer.

Denne nevrologiske misdannelsen fører til en misdannelse i hodet og hjernen, og gjør dem unormalt små..

Ring til befolkningen

Margaret Chan, institusjonens generaldirektør, ringte befolkningen, advarer om at selv om dette ikke er vitenskapelig bevist, utgjør zika en stor trussel mot global helse.

"Tilfeller av mikrocefali og andre nevrologiske lidelser, på grunn av alvorlighetsgraden og belastningen for familien, er en trussel i seg selv, så jeg bestemte meg for å godta komiteens anbefaling.".

I tillegg ringte hun en spesiell samtale til gravide kvinner, og oppfordret dem til ikke å reise til risikofylte land..

Til tross for kritikken det har fått for å ha tatt så lang tid å ta denne avgjørelsen, garanterer WHO at det var et vanskelig tema å ta opp som det alene, Zika regnes ikke som en alvorlig sykdom, men det er fryktet for dets nære forhold til mikrocefali og sykdommer som Guillain Barré syndrom..

Dessverre er det bekreftet at viruset sprer seg raskt. Og til slutt er prognosen at i år vil antallet berørte nå 4 millioner på det amerikanske kontinentet.

Les også: Human Papilloma Virus

Prioriteten: kontroll av myggen

Global nødsituasjon erklærer større investeringer i forskning, samt metoder for å kontrollere epidemien.

I denne forbindelse uttalte Chan det prioriteringen nå er å kontrollere myggen Aedes aegypty, ansvarlig for overføringen.

Nok en gang ga hun en sterk oppfordring til de berørte landene om å øke informasjonskampanjer og tiltak for å redusere myggenes tilstedeværelse..

Foreløpig ser WHO ikke sykdommen som en grunn til å begrense reiser til berørte land..

Men, Det anbefales å utarbeide spesialiserte tjenester for nevrologiske syndromer og styrke fødselsomsorgen.. Målet er å redusere risikoen for mødre som er gravide og nyfødte.

Brasil, landet med flest rapporterte saker

Så langt, Brasil er fortsatt det landet med det største antall rapporterte tilfeller; ikke bare fra virus, men også fra babyer med mikrocefali muligens assosiert med sykdommen..

En fersk rapport avdekket at det er 270 bekreftede saker og 3449 saker under etterforskning, mot 147 rapporterte i 2014..

Det er anslått at det er rundt 1,5 millioner mennesker smittet med viruset siden april i fjor., etterfulgt av Colombia, som rapporterte i en rapport 20 000 tilfeller, hvorav 2000 tilsvarer gravide.

Les også: Hvorfor virus blir sterkere?

Zika-viruset har spredd seg i 24 land

Pan American Health Organization (PAHO) har advart om 24 berørte land, 22 av dem i Latin-Amerika..

Så langt er den eneste sikkerheten at viruset overføres gjennom myggstikket. Aedes aegypti. Selv om muligheten for andre former for smitte av sykdommen, for eksempel gjennom seksuell.

Det er ingen behandling for å bekjempe viruset. og på lignende måte kan vaksineutvikling ta lang tid.

Fram til i dag opprettholder de berørte land anbefalingen om å unngå graviditet i nær fremtid. I hvert fall inntil koblingen mellom Zika og de nevrologiske problemene til fosteret er kjent tydeligere..

dessuten, anbefalingene fortsetter for at folk skal holde avstand fra stående vann, bruke avstøtningsmidler kontinuerlig og dekkende klær.

Hva sier WHO om kjøtt i forhold til kreft?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.