De 5 beste rå matvarene til magesettet

  • Peter Sherman
  • 0
  • 2917
  • 630

Du har sikkert hørt om fordelene med rå matbasert kosthold for å ta vare på den fysiske formen og sette magen. Når vi snakker om “rå mat”, henviser vi ikke på noen måte til å konsumere kjøtt eller fisk uten å tilberede dem. Ikke vær redd!

Ifølge noen ernæringsfysiologer vil økt forbruk av rå grønnsaker og frukt hjelpe oss ikke bare å definere magen, men også til å forhindre forskjellige sykdommer, og til og med forsinke tidlig aldring. Så vi er sikre på at denne informasjonen vil være av interesse for deg..

De store fordelene med å spise rå mat

Det er mange matvarer som hvis konsumert rå gir oss mye mer fordeler enn om de ble tilberedt. De vil være rikere på vitaminer, mineraler og fordøyelsesenzymer, og i tillegg vil det hjelpe oss å føle oss mer fornøyde..

Riktignok må vi kjenne til kilden når det gjelder å spise dem rå. Jo mer naturlige og mindre kjemikalier eller sprøytemidler de fikk under dyrking, jo bedre. Så ikke nøl med å kjøpe dem fra økologiske butikker eller spesialiserte markeder..

Vil du vite hvordan rå mat kan hjelpe deg med å definere magen?

Farvel til oppblåsthet i magen

Hvis du ofte har problemer med å fordøye mat og lider av bensin, vil forbruk av 5 enheter om dagen med rå frukt eller grønnsaker hjelpe deg med å bekjempe disse plagsomme problemene bedre..

Du vil tygge saktere, og maten vil bli mye bedre i magen. Det vil også tillate fordøyelsesenzymer å bli utsondret og at næringsstoffer blir absorbert riktig. Og la oss ikke glemme at å spise rå mat er det beste tipset for å unngå forstoppelse..

Les også: Mango mot forstoppelse: Fordeler og måter å forberede det på

Vi blir mer mette

Ikke bare lar denne typen rå mat oss absorbere næringsstoffer bedre, men hjernen vår vil også produsere en serie nevrotransmittere som forteller oss at vi er mette, inkludert å øke nivået av serotonin, noe som forbedrer humøret vårt..

Vi vil sakte aldring

Kan vi virkelig unngå de irriterende rynkene? Det er ikke slik at vi kan unngå dem, men at vi klarer å utsette utseendet deres takket være det høye antioksidantinnholdet i rå mat..

I følge en studie av Jean Mayer aldringsprosess Human Nutrition Research Center fra Tufts University i Boston, ved å spise frukt og grønnsaker hver dag, vil vi få flere antioksidanter til å bekjempe hjerne aldring og forskjellige degenerative sykdommer som Alzheimers.

Balanse mellom natrium og kalium

Visste du at inntak av rå grønnsaker er en fin måte å få i seg kalium? Det stemmer. Visse frukt og grønnsaker er ideelle for å balansere overflødig natrium i kroppen og fremme helsen vår..

Perfekt for å hjelpe deg med å gå ned i vekt

Mange mennesker inkluderer visse rå matvarer i deres daglige kosthold for å gå ned i vekt..

Det er en veldig effektiv måte, ettersom de kan holde deg veldig mett og næret riktig med lite fettfri og fettfri mat..

Du bør være klar over at å følge denne dietten krever litt viljestyrke. Spiser 5 enheter frukt eller rå grønnsaker gjennom dagen og kombinerer dem med frø, spirer og annen proteinholdig mat.

Dette vil tillate deg å miste bukfett og definere magen. Men husk at det vil ta en liten innsats.

Hva er de beste råvarene?

Brokkoli og brønnkarse

Du vet allerede hvor sunn brokkoli og brønnkarse er. Vi snakker om dem ved flere anledninger i vårt rom, og vi anbefaler alltid at de konsumeres 1-2 ganger i uken..

Men visste du at det er bedre å konsumere dem rå? Når disse to grønnsakene tilberedes, mister vi nøyaktig enzymet som beskytter oss mot kreft og som også forbedrer fordøyelsesprosessen vår..

For å spise dem rå, kutt dem ganske enkelt i veldig små biter og kombiner dem med andre spirer. De er ideelle for å regulere vekten vår..

Den røde paprikaen

Fettfri og ideell for å få fart på stoffskiftet, rød paprika vil alltid være sunnere hvis den spises rå. På denne måten kan vi bekjempe forstoppelse, magen fordøyer den bedre og vi vil få flere vitaminer og antioksidanter.. Ikke glem å ta det med i tynne strimler i salaten din.

Ikke gå glipp av det: Chili, en flott kilde til vitaminer

Løken

Liker du løk? Det gir rettene våre et originalt preg, en smak som passer godt sammen med forskjellige matvarer.

Vi må vite at når du koker dem, er mange av enzymene som tar seg av fordøyelsen og tilbyr oss sunne mineraler og antioksidanter gå seg vill med 60%. Så hva er løsningen? Bedre å spise den rå og ikke i veldig høye mengder.

Du vil kunne øke hastigheten på stoffskiftet og dra nytte av et stoff som heter glukokinin, som hjelper til med å senke blodsukkernivået. Det er ideelt!

Det grønne eplet

Ingen eple syltetøy eller naturlige juice. Det beste er det konsumere et grønt eple om morgenen inkludert skallet. Det er en sunn måte å ta vare på helsen vår, eliminere fett og definere magen..

Hvitløken

Når det gjelder å lage vår daglige ris eller til og med koke kjøtt, bruker vi ofte noen hvitløksfedd.

De tilbyr smak og får disse rettene til å smake veldig godt. Imidlertid bør du vite at hvis vi bruker rå hvitløk, vil vi få mye mer fordeler, siden matlaging mister allicin, denne komponenten som fungerer som et naturlig antibiotika og renser i kroppen vår..

Til slutt, hva synes du om for eksempel å starte morgenen med et glass vann med en fedd hvitløk??

8 matvarer som er sunnere når de spises rå



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.