Fordelene med hirse, det eneste alkaliserende frokostblandingen

  • Peter Sherman
  • 0
  • 5203
  • 396

I dag skal vi snakke om fordelene med hirse, et gammelt frokostblanding betraktet som en kraftig, hellig og terapeutisk mat av tradisjonell kinesisk medisin. Denne frokostblandingen som konsumeres daglig i øst er den eneste alkaliserende frokostblandingen, foruten å være en god remineralisering.

Hirseegenskaper

Hirse inneholder ikke gluten, derfor er den lett å fordøye og kan inntas av cøliaki og intolerant mot dette proteinet. Den inneholder også mye fiber, og hjelper til med å regulere forstoppelse og høyt kolesterol, glukose og triglyserid..

Tilsvarende er en viktig egenskap at den er en god kilde til magnesium, et mineral som forbedrer muskeltonus og fremmer helse i nervesystemet.

De inneholder vitamin B-vitaminer, for eksempel:

  • Vitamin B1 (styrker mental aktivitet, koordinerer og forbedrer tretthet og depresjon),
  • Vitamin B9 eller folsyre (forhindrer anemi og forbedrer huden; er kritisk under graviditet),
  • Vitamin B6 (favoriserer nervesystemet, immunsystemet og hormonelle systemer) og
  • Vitamin B2 (favoriserer intercellulær oksygenering og vevsregenerering og fremmer øyehelsen).

Det er også en naturlig kilde til fosfor, et essensielt mineral i dannelse og utvikling av bein og tenner under amming, og fremmer god intellektuell ytelse og hukommelse..

også inneholder fettsyrer, jern (et mineral som tillater fornyelse av blodceller og forhindrer tilfeller av utmattelse og anemi) sink, jod og E-vitamin.

Det er viktig å fremheve det hirse alkaliserer kroppen, i motsetning til andre forsurende frokostblandinger. Dette fordi det balanserer pH-verdien vår og hjelper oss å oppveie de forsurende effektene av et dårlig kosthold..

Vi anbefaler også å lese: 6 Konsekvenser av et karbohydratfritt kosthold

Barnekorn anbefales for hvilke typer mennesker?

Disse ernæringsegenskapene gjør hirse til gunstig og terapeutisk for mennesker som lider av fordøyelsesproblemer.

I følge naturlig medisin, fordøyer fordøyelsessystemet vår generelle helse. Med andre ord kan denne frokostblandingen være veldig nyttig for personer som lider av surhet, magesår, forstoppelse, diaré, gass, etc..

I tillegg, på grunn av dens egenskaper, anbefales det å konsumere den i tilfeller av jernmangelanemi, diabetes, graviditet og amming, og i stress- og utmattelsesfaser..

Vi anbefaler også å lese: Revmatoid artritt: sjekk ut de beste naturlige behandlingene!

Slik lager du hirse?

Fordi den har en veldig kompakt tekstur når den tilberedes, er den en praktisk frokostblanding for å lage kroketter, hamburgere eller grønnsakskaker.

Først bør du vaske den og rengjøre den godt. deretter, koke det med et forhold på 5 deler vann til 1 del hirse. Bør stekes i 35 minutter.

Den myke, søtsmakende smaken lar deg kombinere den med sterkere smaker eller koke den med grønnsaksdrikk, gulrøtter, revne epler, eller til og med rosiner og honning til en deilig frokost..

For folk som vil glede seg over fordelene vi anbefaler å konsumere minst tre eller fire ganger i uken. Vi kan starte dagen med en søt grøt for energi. Eller tilberede en krem ​​med grønnsaker om natten for en rolig og avslappende søvn.

Bilder takket være Lucy Crabapple og SweetOnVeg.

Smoothiediett for å rense kroppen



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.