De beste matvarene mot overgangsalder symptomer

  • Henry Lester
  • 0
  • 2848
  • 748

Hormonelle forandringer hos kvinner produserer en rekke fysiske og emosjonelle endringer som kan påvirke livskvaliteten. Derfor for å opprettholde trivsel, det er bra at alle kjenner maten mot symptomene på overgangsalder.

Det beste av alt er at noen inneholder fytoøstrogener, stoffer som motvirker nedgangen i østrogen hos kvinner. Etter å ha blitt assimilert av kroppen, beroliger de dermed hetetokter, lindrer søvnløshet og forhindrer seksuell dysfunksjon. Kjenner du dem?

Mat mot symptomer på overgangsalder

Overgangsalder er en kvinnes fysiologiske prosess som representerer slutten av din reproduksjonssyklus. Det forekommer mellom 45 og 55 år, selv om det i noen tilfeller forekommer for tidlig. Den viktigste funksjonen er reduksjonen i kvinnelige hormoner (østrogen og progesteron), noe som fører til viktige endringer..

Som et resultat forekommer hyppige symptomer som er vanskelige for mange kvinner å takle. Om natten, den belastende hetetokter, så vel som søvnløshet og irritabilitet. På samme måte begynner bein å miste tettheten og risikoen for osteoporose øker..

Av disse grunnene endres ernæringsbehovene litt, og hver kvinne på dette stadiet bør følge et sunt kosthold i henhold til hennes alder, vekt og helse. I tillegg som et supplement, kan det hende du må øke inntaket av noen gunstige matvarer.

Visste du det? 7 faktorer som kan påvirke begynnelsen av tidlig overgangsalder

1. Linfrø

Både olje og linfrø kan hjelpe til regulere østrogenaktivitet takket være lignana-innholdet. Av denne grunn, er en av de mest anbefalte matvarer mot symptomer på overgangsalder.

  • Forbruk en eller to spiseskjeer om dagen (15 eller 30 g) tilsatt i vitaminer, salater eller varmt vann.

2. Erter

Erter konsentrerer fytoøstrogener og antioksidanter som kan lindre hetetokter, humørsvingninger og tørrhet i skjeden. Også, som en friske belgfrukter, gir de næring til tarmen mikrobiota og forhindrer forstoppelse.

  • Legg dem til kostholdet ditt to ganger i uken som hovedrett eller som en side rett..

3. Tempeh

Den klassiske oppskriften er laget av soya. Men, Kikerter anbefales mer fordi den er lettere for fordøyelsessystemet.. Dets egenskaper lindrer brå hormonelle forandringer og hjelper med å ta vare på kroppsvekten..

  • Du kan spise den en eller to ganger i uken, stekt eller kokt.

4. Alfalfa

Alfalfa spirer er mat mot symptomene på overgangsalderen, med mange fordeler for kroppen. På grunn av innholdet av enzymer, jern og antioksidanter, forbedrer de fordøyelsen og forhindrer anemi. Også de er også en kilde til fytoøstrogener og aminosyrer.

  • Du kan spise dem i salatene dine eller tilsette vitaminer og infusjoner..

5. Tørket frukt er i maten mot symptomer på overgangsalder

Takket være deres omega 3-innhold, essensielle aminosyrer og kostfiber, er valnøtter ypperlige kosttilskudd for kvinner i overgangsalderen.. Forbruk styrer spiseangst og forhindrer hjertesykdom. I tillegg, takket være deres bidrag fra tryptofan, reduseres søvnløshet og depresjon..

  • Spis dem, men moderat, ikke mer enn 20 eller 30 gram per dag.

5. Solsikkefrø

Solsikkefrø er en kilde til basiske aminosyrer for å beskytte muskelmasse og beinvev. De gir også lette doser av omega 3 og fiber, som er nødvendig for å regulere kolesterolet og ta vare på hjerte- og karsykdommer..

  • Du kan spise en eller to spiseskjeer om dagen, enten det er i salater, kremer eller retter..

Oppdag: 5 vekttapfrø du bør inkludere i kostholdet ditt

7. Banan

Innenfor listen over matvarer mot symptomene på overgangsalder, bananen skiller seg ut som en alliert av emosjonell balanse. Dine tryptofanbidrag hjelper deg med øke serotonin segregering, kjent som velværehormonet.

  • Spis en litt grønn banan, enten alene eller som ingrediens i vitaminene dine..

8. Blue Fish: En annen mat mot symptomer på overgangsalder

Blå fisk, som sardiner eller laks, inneholder D-vitamin, omega 3 og essensielle mineraler for å beskytte kroppen mot overgangsalder. På grunn av disse ernæringsmessige egenskapene, forhindrer tap av bentetthet og hjerteproblemer.

  • Du kan spise opptil to porsjoner i uken for å nyte fordelene..

konklusjon

Du forbruker allerede Mat mot symptomer på overgangsalder? Hvis du snart skal være i dette stadiet, eller allerede skal gjennom det, må du glede deg over dens egenskaper..

Selv om de ikke har "mirakuløse" effekter, hjelper de å takle symptomene på denne fasen av livet. Til slutt vil vi understreke viktigheten av å leve et sunt liv og kosthold, samt følge de anbefalte medisinske kontrollene..

Endringer i overgangsalderen: Hvordan takle dem!



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.