Lykkelige mennesker snakker ikke dårlig om hverandre

  • Peter Douglas
  • 0
  • 667
  • 143

Vanen med å “skade” andre er så inngrodd i vårt nåværende samfunn at vi dessverre ikke skjønner hvor mye det kan skade alles liv; en som kritiserer, en som blir kritisert, og til og med en som passivt lytter til kritikk av andre.

Har du lagt merke til hvor glade folk ikke snakker dårlig om andre? Det ser ut til at de rett og slett ikke har dette behovet som så mange andre mennesker har.

I denne artikkelen ønsker vi å snakke om hvorfor folk kritiserer andre og hvordan vi kan stå sterke i møte med kritikk og negative energier fra mennesker som bare kan snakke dårlig om andre..

Hvorfor snakker folk dårlig om andre?

Hovedgrunnen til at folk føler behov for å snakke dårlig om andre, er å få dem til å føle seg bedre om sine egne usikkerheter.. Ofte ser de etter feil og mangler fra andre å kommentere i et forsøk på å skjule, fokusere eller til og med slutte å tenke på sine egne mangler..

Og gjør ingen feil: ingen er immun mot dette.. Analyser din egen oppførsel nøye og se om du ikke har kommet med noen dårlige kommentarer i det siste, selv uten intensjon. Vi sier ofte noe, og først da skjønner vi det.

Dessverre er denne typen oppførsel forankret i hverdagen til mange mennesker; som ofte er misfornøyd med et aspekt av livet, og kritiserer andre for at de på en eller annen måte har det bedre. Selv om dette gjøres ubevisst i noen situasjoner.

Lykkelige mennesker holder seg sterke i møte med kritikk

Det er også avgjørende å snakke om den andre siden av mynten: personen som blir kritisert. I teorien skal vi alle være helt immun mot kritikk. Tross alt, det en person sier om oss er deres virkelighet, ikke vår.  Ingen vet egentlig hva som skjer i andres liv, fra gleder og øyeblikk av lykke, så vel som kampene og motgangene som er overvunnet..

Ikke la andres meninger påvirke hverdagen din negativt.. Det er veldig viktig å forsterke og utvikle din selvtillit og selvtillit for å bedre håndtere og motstå kritikk. Vi vet at dette ofte er vanskelig å gjøre, men nøkkelen til å oppnå dette er selvinnsikt..

Hvis du er fornøyd med deg selv, hvis du har sterke verdier som du tror på, hvis du vet hvordan du verdsetter alt du har i livet, i stedet for å fokusere på det du ikke har, kan du leve utover andres kommentarer, fordi de ikke vil påvirke deg..

Hold deg unna de som bare kan kritisere

Alle kjenner en person full av negative energier; som bare vet hvordan de skal klage på livet, klage på alle hendelser. Han klager til og med på glade mennesker, og snakker dårlig om andre når han har den minste muligheten.

Disse energiene er smittsomme, så det er ikke verdt å oppmuntre til denne typen oppførsel, da du også vil miste med den. Omgi deg med glade, oppegående, oppegående mennesker som ser den lyse siden av livet, og ikke folk som svikter alle (og seg selv).

Gjør ingen feil: en person som snakker dårlig om andre til deg, snakker absolutt dårlig om deg til andre. Er dette den typen vennskap eller forhold du ønsker å ha? Kanskje det er på tide å revurdere.

Hvis du bor med en slik, kan du snakke og forklare at denne oppførselen bare skader alle.

Jeg vil heller ikke ønske å høre dårlige kommentarer om andre mennesker.

Hvis det fortsatt ikke fungerer, kan dessverre den beste løsningen ligge i fjernhet.

Vær den beste versjonen av deg selv

Lykkelige mennesker er for opptatt av seg selv og sin egen velvære. De vil ikke kaste bort tid på å skade andre. La deg inspirere av dem!

Vie din tid, tanker og ord til den personen som betyr mest i livet ditt: deg! Hold fokus på å være den best mulige versjonen av deg selv, å jobbe usikkerhetene sine uten å sammenligne seg med andre, og kaste bort tid på å kommentere og observere andres egenskaper og atferd.

Når du er fornøyd med deg selv, vil du sikkert ta de beste beslutningene for din nåtid og din fremtid..

I tillegg vil du leve i samsvar med din sanne essens og ikke ha noen bekymring for andre. Så hvordan kan du gå videre mye lettere, fyldigere og lykkeligere.

8 nevrobiologiske råd som hjelper deg å være lykkeligere



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.