Kan vi gjenopprette timer med søvn?

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 2607
  • 101

Hvis du er en av de som tror at du balanserer hvile ved å holde deg sent i dag og sove mer i morgen, tar du feil. Å gjenvinne timer med søvn er biologisk umulig. Mistet søvn blir aldri gjenopprettet og kan forårsake helseproblemer..

Kroppen trenger et visst antall timer hvile per dag. å fungere normalt. Normal søvn er mellom syv og ni timer om dagen. Hvis du sover mindre enn denne gangen, vil du før eller siden føle de negative effektene..

Kroppen fungerer i sykluser og ikke som et kumulativt innskudd.. Hvis kroppen ikke fullfører en syklus, begynner den neste med det underskuddet. Den neste syklusen låner imidlertid ikke timene med søvn fra den forrige for balanse, men utføres uavhengig..

Finn ut i denne artikkelen hvordan vi blir påvirket av tap av søvn og hvorfor vi ikke kan komme oss.

Tapet av timers søvn

Søvn er en grunnleggende fysiologisk prosess for mennesker. og for de fleste dyr. Faktisk hviler ikke hjernen mens du sover, men blir faktisk mer aktiv. Det fremmer grunnleggende prosesser for organisering og utvinning..

Når du ikke får nok søvn, er det første som berøres de kognitive prosessene dine.. Du kan ikke behandle informasjon på samme måte, du blir mindre i stand til å lære og har konsentrasjonsproblemer. Dessuten har humøret en tendens til å bli verre.

Hvis livsstilen din krever at du legger deg for sent og våkner for tidlig, vil du ha underskudd hver dag..

Hvis du for eksempel legger deg til søvn klokka 02 og våkner minst 7, vil ha en gjeld på to timer om dagen med kroppen din. En uke tilsvarer 14 timer, dvs. to hele natts søvn..

Når dette varer lenge, begynner effektene også å være permanente.. Dette betyr at du generelt sett vil ha begrenset intellektuell ytelse, humør og forskjellige organiske problemer..

Å gjenopprette timer med søvn er umulig. Så denne livsstilen er veldig skadelig.

Les også: Jeg er søvnig, men kan ikke sove

Gjenopprette timer med søvn

De som tror det er mulig å gjenopprette timer med søvn, begynner å organisere livet rundt uregelmessige hvilesykluser. I tillegg til de allerede nevnte konsekvensene, en av effektene av denne situasjonen er at den "døgnrytmen" påvirkes.

Døgnrytmen er en slags biologisk klokke som vi alle har. Den umiddelbare konsekvensen av å endre døgnrytme er et slags kaos i hormonproduksjonen..

Hele organismen fungerer synkront, og hvis du endrer noe, endres alt annet. Det er som om du endrer bevegelsen til en av klokkehendene: de andre ville begynne å stille en annen tid, eller så ville maskinen slutte å fungere.

Endringer i hormonproduksjonen er ansvarlig for vektøkning., appetittlidelser og hudproblemer for eksempel.

Langsiktig, hele metabolismen endres, og dette gjør deg mer utsatt for alvorlig sykdom, som diabetes, hypertensjon og til og med hjerteproblemer.

Du kan være interessert: Slå søvnløshet med disse 5 tipsene

Søvnhygiene

I stedet for å bekymre deg for om du skal sove eller ikke, er det best å endre vanene dine for å sikre tilstrekkelig hvile og ta vare på helsen din..

Noen anbefalte tiltak er som følger:

  • Kjenn søvnrytmen din. Gjør litt selvdiagnose. Registrer tiden du legger deg og tiden du våkner. Gjør dette i 15 dager. Dette vil gi deg en grunnleggende oversikt for å vite hvilke skritt du må ta for å forbedre din hvile..
  • Forbered miljøet før du legger deg. Fjern sterke lys, støy og alle de stimuli som kan endre søvnen din..
  • En god seng. Hvis det er noe verdt å investere i, er det en god seng, fordi du sannsynligvis vil tilbringe den tredje delen av livet ditt i det. Så hun må være komfortabel.
  • Angi tid. Ligg alltid på samme tid og gjør det samme for å reise deg. Hold denne planen i mer enn 45 dager, og gjør den sannsynligvis til en vane. Du bør alltid sove minst 7 timer..
  • Trening og avslapning. For bedre søvn er det riktig å gjøre minst 15 minutter med trening hver dag. Gjør dette imidlertid aldri i nærheten av hviletiden din. Når det er tid for å legge seg, er øvelsene du bør gjøre, avslappende.
Stopp søvnløshet med disse hjemmelagde juice



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.