Er det mulig å kurere vitiligo med hjemmemedisiner?

  • Robert Patterson
  • 0
  • 4505
  • 1235

Vitiligo er en dermal sykdom forårsaket av en ubalanse i immunforsvaret.. Cellene som er ansvarlige for hudpigmentering blir ødelagt som om de var patogener..

Det er preget av utseendet på hvite flekker eller hudområder uten pigment. I denne artikkelen vil vi fortelle deg om hjemmemedisiner som hjelper til med å behandle sykdommen;

Hva du skal vite om vitiligo?

Denne hudlidelsen kan vises når som helst i livet, men de fleste pasienter med genetisk disponering begynner å se symptomer før fylte 20 år..

Det manifesterer seg ved utseende av hvite eller lette merker eller lesjoner på forskjellige deler av kroppen. Disse flekkene kan utvide seg eller forbli i samme størrelse. De vises vanligvis på begge sider av kroppen..

Det er verdt å nevne at med vitiligo forandrer ikke hudteksturen seg og er ikke smittsom. Konsekvensene av denne tilstanden er relatert til estetikk og psykologiske..

I nesten halvparten av tilfellene, Genetisk disposisjon for å utvikle vitiligo er arvelig, men for å utløse det må det være en faktor som en hormonell endring, stress eller et veldig alvorlig problem.

Les også: Naturlige behandlinger mot Vitiligo

Det er to typer vitiligo:

symmetrisk

Det er den mest dominerende og preget av depigmenterte lesjoner på begge sider av kroppen, i lignende områder. Denne typen vitiligo påvirker hovedsakelig:

  • ansikt
  • fingre
  • armhulene
  • knær
  • pubis

Det er en tendens til at det oppstår lesjoner i disse områdene på grunn av at det er "grenser" mellom to hudtyper, for eksempel øyelokkene, leppekanten, ørene, etc..

segmentert

Det er sjeldnere og vises bare på den ene siden av kroppen. Rett etter utviklingen av en eller flere plaster utvikler sykdommen seg i noen måneder (maks 6) og stabiliserer seg. Bare en veldig liten del av pasientene tilbakefall eller utvider seg etter denne perioden..

Hjemmemedisiner for å behandle Vitiligo

selv ingen medisinske botemidler for vitiligo, noen naturlige oppskrifter kan bidra til å redusere flekker eller forhindre mangel på pigmentering.

Blant matvarene som kan være nyttige for å behandle denne sykdommen, er:

agurk

Den er full av vitamin B og C og Det er kjent for fuktighetsgivende egenskaper for huden. (så det er til stede i mange skjønnhetsbehandlinger).

Det tjener til å lette dermis, redusere rynker, myke følsom hud og balansere fettfarven. Det anbefales også ved psoriasis og vitiligo..

basilikum

Det er en flott medisin for å kurere vitiligo, siden den gradvis eliminerer plagene i huden. Dette skyldes det faktum at planteblader stimulerer melaninproduksjon på huden og balanserer derfor den naturlige fargen.

For å øke effekten av basilikum anbefales det å blande med sitronsaft. Resultatene kan ta flere måneder å vises.

kiwi

På grunn av dens egenskaper og næringsinnhold, er quiuí et utmerket alternativ for å behandle denne sykdommen. For det, bør inkludere det i ditt daglige kosthold.

Du kan spise den til frokost, midt på morgenen eller som dessert etter lunsj eller middag. Fordi den er så rik, kan den tas som et vitamin sammen med andre frukter..

Hva øker kroppens forsvar og lar immunforsvaret fungere bedre. Dette betyr at det vil slutte å angripe pigmentavlscellene.

jordbær

Fordi vitiligo er forårsaket av et svekket immunforsvar, er det nødvendig å konsumere forsvarsfremmende matvarer som jordbær..

Denne deilige lille frukten byr på mange vitaminer, inkludert de i gruppe C, kjent for sine antivirale og antibakterielle egenskaper. Så vi anbefaler å spise jordbær flere ganger i uken..

kikert

Denne rike grønnsaken har mange aminosyrer og vitaminer for å stoppe ødeleggelsen av hudpigmentasjonsceller. dessuten, øker melaninproduksjonen.

Du kan konsumere kikerter i forskjellige retter, for eksempel den velkjente "humusen" (arabisk puré) eller i supper, og tilberedes.

Svart pepper

Det har mange egenskaper for vår indre og eksterne helse. I tillegg til å legge den til oppvasken som en krydder, Vi anbefaler deg å bruke den på hudområdet som er påvirket av vitiligo.

ingredienser

  • 1 klype malt svart pepper
  • 1 ts olivenolje (5 g)

forberedelse

  • Legg svart pepper i en beholder og tilsett olivenolje.
  • Form en lime og påfør områder med hvite flekker.
  • La stå i halvannen time og ta ut med varmt vann.
  • Gjenta minst to ganger om dagen i en måned på rad..

Oppdag: 5 Pepper rettsmidler du ikke visste

papaya

Denne rike tropiske frukten er veldig bra for å behandle alle slags hudproblemer (inkludert vitiligo og psoriasis)..

For å høste fordelene ved å kutte et stykke papaya og gni flekkene.

Gjenta daglig før du legger deg uten å skylle.

Du kan også drikke fruktjuice eller vitamin for å hjelpe deg med prosessen..

Rød leire

Den kan kjøpes i naturlige produkthus eller til og med finnes i elveleier.. Tilbyr mye kobber, som hjelper til med pigmentering av hvite flekker.

ingredienser

  • 1 ss rød leire (15 g)
  • 1 ss revet ingefær (10 g)

forberedelse

  • Legg leiren i en beholder og bland med revet ingefær.
  • Påfør på det berørte området minst en gang om dagen.
  • La det virke i to timer før du skyller med varmt vann..
  • Gjenta hver dag i en måned.
Slik reduserer du hyperpigmentering med disse 5 hjemmemedisinene



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.