Å jobbe og være mor er kunsten å multitaske

  • Henry Lester
  • 0
  • 2531
  • 262

Å oppnå denne balansen mellom å jobbe og være mor er en utfordring. Siden morsrollen dobler arbeidet du allerede hadde. Selv om noen kan ta en pause fra arbeidslivet for å vie seg til barna sine, kan ikke eller vil alle. Å finne balansen er nødvendig.

Jobb og vær mor: det er mulig

Å jobbe og være mor har utfordringen å få kvalitetstid med barna. Selv om du ikke kan være sammen med dem hele dagen, må du ta med deg den emosjonelle støtten og kjærlige oppmerksomheten du trenger når du er sammen med dem..

Del ansvaret

Det er alltid mulig å finne besteforeldre og onkler som er villige til å hjelpe i omsorgen for barna sine. Du kan også avtale med partneren din. og se hvordan du deler omsorg mens du jobber.

Dagens kvinne har vanskeligheter med å delegere fordi hun, siden hun har vært så forberedt på å påta seg ulike oppgaver, lett tror hun kan legge til omsorgen for barna sine. Som om å skape var en oppgave til. Det kan til og med være vanskeligere for en enslig mor, fordi du kanskje ikke har noen å dele ansvaret med..

Delegering er nøkkel, både på jobb og hjemme. På denne måten kan du føle deg trygg og trygg når du leverer barnet ditt til forelderen, et annet familiemedlem eller verge på barnehage eller utdanningssenter..

Les også: Mammas kyss kan kurere nesten hva som helst

Identifiser prioriteringer

Det er ikke det samme som å jobbe og mødre en baby enn når barnet er fem år eller er allerede tenåring. Vurder om du kan endre type arbeid eller tid mens de er mindre og krever mer oppmerksomhet. Når de blir eldre og mer uavhengige, kan de ha forskjellige ansvarsområder..

Hvis du kan utsette gjenopptakelsen av arbeidet rett etter fødselen, vil babyen din gjerne være i nærheten. Selv om det ikke kan uttrykke seg i ord, er det flere fordeler som babyen får ved å være nær moren. Å ta den pausen og deretter komme tilbake på jobb er fantastisk.

Å jobbe og være mor krever å være tilgjengelig

Barna dine trenger å vite at de stoler på deg. Det er ikke bare å ta dem til skolen eller til legen, kjøpe klær, tabletter eller leker. Det må også være tilgjengelig når du trenger å føle din kjærlighet..

I tilfelle ulykke eller uforutsette hendelser på skolen, prøv å komme så snart som mulig. Når du trenger støtte med et fag eller oppgave, må du kunne hjelpe. I tilfelle barnet ditt har et problem, må du være tilgjengelig for å lytte og se ham i øynene..

Organiser timeplanen din

For å generere forbindelsen som lar deg glede deg over mor-barn-forholdet., må organisere arbeidet ditt. Dette tar tid og kan være stressende hvis du ikke er vant til det, men det vil takke deg når barna smiler lykkelig over din tilstedeværelse..

Den utvidede arbeidstiden hun kunne oppfylle før hun var mor, er uforenlig med pleie som dyrker tilknytning til barna hennes. Akkurat som du trenger arbeid for å dekke familiens materielle behov, barna dine trenger ikke en fraværende mor. 

Når du er sammen med barna dine, gjør alt for at mobiltelefonen ikke skal distrahere deg fra fokuset ditt, som er et møte med dem. Hvis du kan slå den av, mye bedre.

Se også: Hvordan få et godt forhold mellom mor og barn?

Befri deg fra skyld

Mange ganger vil du føle deg skyldig i at du ikke har klart å nå dine mål. Å jobbe og være mor er krevende arbeid, og perfeksjon er ikke mulig. Det viktige er å alltid gjenkjenne årsaken til innsatsen. Å komme ned til skyld er bra for ingenting.

Alle grunnene til at mor jobber er gyldige., du trenger ikke å føle deg skyldig eller la dem få deg til å føle deg skyldig. Bare du vet hva du skal gjøre og hvordan du gjør det for ditt og barna dine velvære..

Snakk med sjefen din eller arbeidsteamet

Den fungerende moren har rettigheter og må kjenne dem; har også fått respekt på mange arbeidsområder. Konverter sjefen din til en flott alliert, Jeg kan tilby deg noe som passer dine behov.

Du kan også vurdere å flytte arbeid til en mer fleksibel timeplan eller jobbe hjemmefra. Alternativer for Internett for 'telekommunikasjon' i dag øker: du kan finne en jobb som passer til dine planer og evner.

Endelig anbefaling om å jobbe og være mor uten ofre

I dag er det en ny familiemodell. Begge foreldrene jobber og tar vare på huset og barna deres likt. Det er også mange enslige mødre som må jobbe fordi faren er fraværende.

Arbeidende mødre tilbringer mange timer hjemmefra og barn også. De kan ta vare på forskjellige mennesker eller ha timeplaner fylt med aktiviteter utenom skolen. Å gjenvinne tapt tid sammen er et daglig ansvar..

Å finne plass til å gjøre alle oppgavene, til å koble seg sammen og til å glede seg over kjærligheten som eksisterer, er avgjørende for dine barns fysiske, mentale og emosjonelle utvikling.. Å jobbe og være mor setter evnene våre på prøve, men bringer mange tilfredsstillelser. Det gjelder å gi alle sin tid og rom..

Hvordan gjenopprette kroppen etter graviditet



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.