Obsessive Compulsive Disorder (OCD)

  • Daniel Chandler
  • 0
  • 2917
  • 427

Følgelig, lider av OCD, lider av angrep av angst og kvalekrise når noe plager deg og driver ham til å utføre de obsessive ritualene han fremfører hver dag. Dermed er hans oppførsel ganske forskjellig fra det omkringliggende samfunnet..

Årsaker til Obsessive Compulsive Disorder (OCD)

Det anslås at 2% av befolkningen lider av OCD. Symptomer utvikler seg vanligvis hos personer som er i midten av tyveårene eller litt eldre..Blant de forskjellige medisinske teoriene eller vitenskapelige forklaringer har de eksakte årsakene ennå ikke vært kjent, men det er vist at årsakene er viss hjerne anomalier.

I tillegg har personer med OCD tics, det vil si ufrivillige bevegelser som oppstår når man trekker sammen forskjellige muskler i kroppen. Selv om det er forskjellige sykdommer, er det relatert til Tourettes syndrom; det er imidlertid en delvis konklusjon og ikke helt sant.

symptomer

Blant de viktigste er for eksempel tvangstanker, som er repeterende og vedvarende bilder produsert av sinnet. Dermed prøver man å ignorere dem, men når det gir stor angst, føler man det ukontrollerbare behovet for å gjøre det..

Besettelser kan identifiseres på fire måter:

  • Spørsmål (må sjekke noen få ting gjentatte ganger).
  • Frykt eller fobier (tro på lidelse av kroppsdeformitet eller sammentrekning av kimene).
  • Impulser (aggressive eller seksuelle).
  • Tvungne ideer (behov for orden, symmetri, religiøse spørsmål, tid, blant andre).

I forhold til det ovennevnte, manifesterer også tvangene seg. Dette er mentale handlinger der pasienten begynner å forsvare seg mot en tvangstanker.. Derfor gjentas denne atferden mer enn en gang uten å være fornøyd..

diagnose

Pasientatferd bør indikere om begge symptomene bruker mest tid på dagen eller forårsaker betydelig nød som påvirker deres daglige aktiviteter..

Besettelser er ikke konsekvenser av farmakologiske behandlinger. De er ikke knyttet til andre psykiatriske lidelser..

Diagnosen skal også indikere om personen har familiehistorie. med samme sykdom, eller hvis det er et forhold til ufrivillige kroppsbevegelser. Endelig kan eksperter evaluere pasienter med spørreskjemaer som Yale-Brown Obsessive Compulsive Scale, blant andre..

Behandling av tvangslidelser

OCD kontrolleres stort sett gjennom kognitiv atferdsterapi (CBT). der pasienten blir utsatt for situasjoner som bevisst utløser tvangstanker, slik at han vil begynne å kontrollere sin angst og trang til å utføre den impulsive handlingen

Det er også en psykofarmakologisk behandling som inkluderer antidepressiva.. Tilsvarende gis psykoedukasjon om denne lidelsen for pasienter og deres familier og trening i sosiale ferdigheter og aktiviteter..




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.