Påvisning og forebygging av dyp venetrombose

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 5073
  • 166

Dyp venetrombose (DVT) eller dyp flebotrombose oppstår når en blodpropp, kalt en trombe, er en eller flere dype årer av kroppen. Vanligvis pleier de å danne seg i bena, men det betyr ikke at de ikke kan vises i andre deler av kroppen..

Denne tilstanden kan oppstå hvis du har visse sykdommer som påvirker måten blodproppene gjør.. Det kan også utvikle seg hvis du ikke beveger deg på lenge. Et eksempel på disse situasjonene kan skje etter operasjon eller ulykke..

Dyp venetrombose er en alvorlig lidelse. Blodpropp som dannes i venene kan frigjøres ved å bevege seg gjennom blodomløpet til lungene. En gang der, kan avbryte blodstrømmen ved å utløse en lungeemboli.

På samme måte kan blodpropp vandre til hjertet. I disse situasjonene kan det oppstå et hjerteinfarkt..

Hvordan Deep Vein Trombosis trigger?

Blod fra hjertet til føttene sirkulerer gjennom arteriene. En gang i foten, gjennom kapillærene, vender blod tilbake til hjertet.. Det er der du går til lungene for å oksygenere.

Når blod koagulerer i en blodåre, forhindrer det at det kommer tilbake til hjertet. På denne måten, blod bygger seg opp i beinet, og derfor svulmer det opp og gjør vondt. Blodet stivner og hindrer eller hindrer dets vanlige sirkulasjon..

Dype venøse blodpropper kan forekomme som konsekvens av ethvert fenomen som forhindrer blodet i å sirkulere ordentlig, eller som favoriserer koagulering.

For eksempel, etter operasjon på grunn av bruk av visse medisiner og begrenset bevegelse. Imidlertid er det en rekke risikofaktorer som favoriserer denne patologien. Blant dem kan vi nevne:

  • Genetikk: Noen mennesker arver en lidelse der de har sirkulasjonsproblemer..
  • Langvarig hvile: for eksempel ved sykehusinnleggelse.
  • Skader eller operasjoner, som vi kommenterte.
  • graviditet
  • røyk
  • Overvekt eller overvekt
  • andre

Hvordan dyp venetrombose kan oppdages?

Det er andre sykdommer som presenteres med lignende tegn og symptomer dyp venøs trombose. For eksempel lungeemboli, muskelskade, cellulitt eller betennelse i venene under huden..

For å skille denne sykdommen fra andre, er det viktig å spesielle tester for å lokalisere blodpropp i vener. Så forklarer vi noen av disse testene..

Les også: 5 viktige grunner til å kjenne til blodtypen til familiemedlemmer

Dupleks ultralyd

Det er en test som bruker lydbølger for å generere bilder for å observere blodstrømmen gjennom venene.. Kan oppdage blokkeringer eller blodpropp i dype årer. Dette er standard avbildningstest for diagnose av dyp venetrombose..

D-dimer test

Denne testen er en blodprøve som måler a stoff som frigjøres i blodet når en blodpropp går i oppløsning. Hvis resultatet er negativt, er det sannsynlig at pasienten ikke vil lide av denne sykdommen og omvendt..

venography  

Det er den mest nøyaktige testen for diagnostisering av blodpropp. Men, det er en invasiv prosedyre, noe som betyr at leger må bruke instrumenter for å manipulere kroppen.

Det er en spesiell type radiografi der den Kontrast- eller fargestoffmateriale injiseres i en stor blodåre eller fot, slik at legen kan se de dype venene på denne ekstremiteten.  

Magnetisk resonans og computertomografi

Det er to eksamensprøver som tilby bilder som hjelper leger med å diagnostisere og behandle forskjellige tilstander. På bildene de tilbyr, kan man observere vener og koagulater. De er imidlertid ikke mye brukt til diagnose av denne sykdommen, men det er en rimelig ressurs hvis behovet oppstår..

Du kan også være interessert i å lese: 9 matvarer du bør inkludere i kostholdet ditt for å forhindre trombose

Forebygging av dyp venetrombose

DVT-forebygging er basert på å forbedre blodstrømmen som kommer tilbake til hjertet. For dette er det viktig å konsultere legen din for å anbefale en serie øvelser..

Det anbefales legg bena opp for enkel bevegelse. På denne måten kan du løfte den delen av madrassen der bena er, for å sove med dem i en litt forhøyet stilling..

Hvis du er en røyker, prøv å slutte å røyke. Tobakk er en risikofaktor for mange sykdommer.. Det anbefales også å trene minst 30 minutter, 3 dager i uken..

Når det er nødvendig, kan legen din foreskrive bruk av antikoagulasjonsmedisiner for å forhindre komplikasjoner..

Hvordan ta vare på arteriell helse: 6 sunne vaner



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.