4 typer intellektuell begavelse

  • Henry Lester
  • 0
  • 2215
  • 207

Begavede mennesker er smartere enn gjennomsnittet, faktisk, IQen din overstiger 130, noe veldig bemerkelsesverdig.

Selv om vi vet hva intellektuell begavelse er, vet vi imidlertid ikke hvilke typer som finnes.

Den intellektuelle begavelsen kan oppstå på opptil 4 forskjellige måter. I dag skal vi se på hver enkelt av dem, slik at vi kan se forskjellene deres..

Les: 6 triks for å holde minnet i form

1. Kreativ intellektuell begavelse

Denne typen intellektuell begavethet refererer til barn hvis originalitet og fantasi forbløffer alle rundt seg, spesielt lærere..

  • Mennesker med denne typen begavethet er veldig kreative..

Imidlertid, hvis det er en ting som kjennetegner dem, er deres store sans for humor og deres vilje til å utføre noen form for aktivitet som har med spillet å gjøre..

  • De elsker alt som lar dem lære på en morsom og kreativ måte..

i dag, det er et alvorlig problem med å identifisere denne typen begavethet, fordi IQ-testene som er brukt så langt, ikke er klare til å gjenkjenne den. Det er imidlertid en spesifikk test for dette, The Torrance Test of Creative Thinking..

2. Prime Giftedness

Denne typen intellektuell begavethet, som vi kaller "privilegerte", refererer til mennesker som leve i en sammenheng der de kan få tilgang til utdanning, foruten å tilhøre en middelklasse eller til og med en høy klasse.

  • Obligatorisk tilgang til utdanning, og fordi staten krever det, viser seg å være et problem for mange unge som ikke liker den etablerte utdanningsmodellen..
  • Dog begavede ungdommer som faller i denne kategorien som.

De ser på læring som morsomt. Dessuten læres alle fagene veldig godt. De er også veldig produktive mennesker, da de har en tendens til å sove mindre enn andre..

Problemet de har er at de noen ganger kan anse seg som overlegne klassekameratene eller kjede seg i klassen fordi emnet er så enkelt for dem. Dette kan gjøre dem late.

3. Begavethet med knappe ressurser

Med begrepet knapp begavelse refererer vi til alle de unge som ikke har de nødvendige økonomiske ressursene og er veldig redde for å mislykkes på grunn av denne virkeligheten..

Det gode med denne typen intellektuell begavethet er det inkluderer veldig kjære mennesker, da de pleier å være ydmyke, hyggelige og etablere et sunt forhold til andre.

Deres begavelse fører noen ganger til at de blir ledere uten å bli overlegne andre, og bli et forbilde..

Mennesker med denne typen begavethet er veldig følsomme og veldig sympatiske for andre mennesker. Det er kanskje derfor de kommer sammen med andre mennesker.

Men, kan noen ganger føle seg skyldig over å ha mer fremragende ferdigheter enn jevnaldrende.

4. Begavethet med alvorlige psykiske lidelser

I denne siste gruppen av intellektuell begavelse, la oss ta en type som ikke bare inkluderer en høy IQ, men også en alvorlig lidelse.

For eksempel, Schizofreni, personlighetsforstyrrelse eller psykose er noe av det vanligste som ofte forekommer med denne begavetheten..

Det merkelige med menneskene i denne gruppen er at de søker tilflukt hos det intellektuelle i et forsøk på å unnslippe forstyrrelsen som forvirrer dem og overvelder dem så mye..

De fungerer som mennesker som, når de er engstelige, spiser selv uten sult for å unnslippe denne følelsen..

noen ganger, kan opptre aggressivt og uventet. I tillegg blir de kompromissløse for å tolerere viss oppførsel fra andres side..

For eksempel klassekamerater som ikke går på klassen eller som utfører aktiviteter andre fag.

Selv om intellektuell begavelse noen ganger blir sett på som en veldig interessant kvalitet, er faktum at det til tider forårsaker mange problemer for de som besitter det..

Måten de forholder seg til verden på er veldig forskjellig fra andre. Uansett om de er i en slags begavethet eller en annen. Hver med sine egne særegenheter, sine problemer, fordeler og ulemper..

Har du taklet intellektuell begavelse i din egen familie? Du kan passe den inn i hvilken som helst av de typene som er nevnt over.?

Matene som påvirker hukommelsen og intelligensen vår



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.