7 symptomer på polycystisk ovariesyndrom du ikke bør ignorere

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 4577
  • 993

Vet du hva er symptomene på polycystisk eggstokksyndrom? Kunne du identifisere dem i kroppen din??

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er et hormonelt problem som på grunn av dets innvirkning på helsen påvirker en kvinnes livskvalitet..

Det er et problem der det dannes små cyster eller follikler i eggstokkene og forårsaker en fortykning av slimhinnen i disse organene..

Kan vises i ungdomsårene, selv om det også kan forekomme andre ganger i en kvinnes fruktbare liv.

Siden det er forårsaket av høye nivåer av androgener, også kjent som mannlige hormoner., som lider av problemet kan lide av infertilitet.

På grunn av denne ubalansen kan det også virke andre plagsomme symptomer som forhindrer kvinnen til å få et fullt og sunt liv.

Heldigvis, etter å ha oppdaget syndromet, kan pasienter søke medisinsk behandling som hjelper med å holde det under kontroll..

Gitt at noen mennesker kanskje ikke kjenner symptomene på polycystisk eggstokkesyndrom, vil vi i denne artikkelen avsløre 6 tegn som kan varsle deg.

Symptomer på polycystisk ovariesyndrom

1. Hudpletter

Det er flere faktorer som påvirker utseendet til mørke flekker på huden; når de plutselig dukker opp i synlige områder, årsaken vil sannsynligvis ha med hormonell ubalanse å gjøre.

Hos kvinner hvis ukontrollert androgenproduksjon sannsynligvis har høye nivåer av insulin i blodet, kan de lide av plager i:

  • hals
  • armhulene
  • ansikt
  • hender
  • Øvre lårområde

2. Vanskeligheter med å bli gravid eller infertilitet

Svært få kvinner, til tross for at de har et polysystisk eggstokksyndrom, har en sunn livmor og egg..

Det meste av tiden, den viktigste konsekvensen av dette problemet er reduksjon av eggløsning og derfor problemene med å bli gravid.

Hormonelle ubalanser gjør unnfangelsen vanskelig og kan når den oppnås føre til alvorlige komplikasjoner og risiko..

Imidlertid, takket være medisinske fremskritt, er det for tiden flere behandlinger for å indusere normal eggløsning i slike tilfeller..

3. Vektøkning

Ukontrollert vektøkning kan stamme fra hormonell ubalanse som kjennetegner polysystisk eggstokkesyndrom..

Dessverre omtrent halvparten av pasientene med dette problemet kan ha dette symptomet ettersom situasjonen blir verre.

Selv om det kan overvinnes med et sunt kosthold og regelmessig mosjon, er det også viktig å søke medisinsk hjelp for å kontrollere overproduksjon av hormoner..

4. Kronisk kviser

Kviser er et hudproblem som kan presentere i ulik grad avhengig av årsaken..

Siden det gir merkbare hudoregelmessigheter, lider av kviser kan ha selvtillit og sikkerhetsproblemer.

I dette tilfellet presenterer det seg kronisk på grunn av overdreven produksjon av testosteron, et hormon som hos kvinner bør produseres i moderate mengder..

5. Overdreven hårvekst

Et annet mulig symptom på polycystisk ovariesyndrom er hirsutisme, dvs. overdreven vekst av kroppshår..

Selv om det er normalt for oss alle å ha hår på forskjellige deler av kroppen, det er ikke vanlig at de blir tykke og i store mengder.

Årsaken er høy testosteronproduksjon da dette hormonet påvirker hud og hårsekkene hos kvinner..

6. Hårtap

For høyt hårtap har flere årsaker, og det er derfor nødvendig å analysere om opprinnelsen er intern eller ekstern..

I noen tilfeller er det forårsaket av anemi eller ernæringsmessige mangler., siden hår krever næringsstoffer for å holde seg sterk.

Andre ganger er det forårsaket av bruk av kosmetikk og varmeelementer., som flatt jern og hårføner, da de direkte svekker hårfibrene.

Når det ledsages av flere av de tidligere symptomene, er det imidlertid avgjørende å undersøke om utbruddet har å gjøre med polycystisk ovariesyndrom..

Ikke bare fordi hormonelle forstyrrelser påvirker hårets helse, men også fordi de kan forstyrre næringsopptaket.

7. Angst og depresjon

Hormonell aktivitet hos pasienter med denne lidelsen kan forårsake plutselige humørsvingninger, utsatt for sinne og irritabilitet.

Pasienter kan lett falle i depressive tilstander og angst da symptomer påvirker kroppsbildet, sexlivet og fruktbarheten..

Disse situasjonene bør alltid tas med i betraktningen, siden de i tillegg til medisinsk behandling kan kreve psykologisk hjelp..

For å konkludere, selv om symptomene som er nevnt kan vises i tilfelle av andre sykdommer, er det avgjørende å analysere om de har noe med dette syndromet å gjøre..

Leger kan oppdage det gjennom medisinske undersøkelser og deretter, foreskrive den mest passende behandlingen for hvert tilfelle.

5 aspekter som påvirker eggstokkens helse



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.