9 akutte tiltak for å behandle solbrenthet

  • Richard Robertson
  • 0
  • 3999
  • 929

Solbrenthet er smertefulle hudlesjoner som stammer fra overeksponering av solens aggressive ultrafiolette (UV) stråler..

De er preget av å forårsake en merkbar rødhet i det overfladiske vevet., nesten alltid ledsaget av taktil følsomhet, irritasjon og andre plagsomme symptomer som varer i flere dager.

De er hyppigere på sommerdager, selv om de kan forekomme når som helst hvis ikke forebyggende tiltak blir tatt for å minimere solens innvirkning..

Selv om symptomene deres er sporadiske, produserer de ofte varige skader på huden som, i tillegg til akselererende rødhet, øker risikoen for kreft..

På grunn av dette er det viktig å vite hvordan man skal behandle brannskader når ikke nødvendige tiltak for å forhindre dem..

Her er 9 viktige tips som du kan bruke neste gang du møter dette problemet. Ikke gå glipp av det!

1. Ta en dusj

Dusj med varmt vann er et av de første tiltakene for å kontrollere svie og kløe som utløses av denne typen forbrenning.

  • Det er ikke praktisk å bruke varmt eller kaldt vann, siden vevene er mer følsomme og mottagelige for aggresjon..

2. Unngå å bruke såpe eller geler

Påføring av duftende såper eller dusjgeler kan forårsake komplikasjoner i brente områder.. Disse produktene irriterer vevene og hindrer regenereringsprosessen..

  • Det er best å unngå å bruke minst til du merker en bedring i symptomene..
  • I stedet kan naturlige antiseptiske løsninger som hamammelis eller ringblomst vann brukes..

3. Påfør aloe gel

Aloe vera gel er en av de beste naturlige forfriskende behandlingenei tilfelle solbrenthet. Det har antiseptiske og betennelsesdempende egenskaper som lindrer irritasjon og reduserer risikoen for infeksjon..

  • Den fuktighetsgivende handlingen gjenoppretter fuktigheten i de berørte områdene og favoriserer helings- og regenereringsprosessen..
  • Det beste av alt er at det ikke forårsaker allergiske reaksjoner og kan brukes flere ganger om dagen for å lindre svie og kløe..

4. Bruk en fuktighetsgivende lotion

På grunn av de aggresjoner som forbrenningen forårsaker i vevet, endres produksjonen av oljer, og det er vanlig å ha overdreven tørrhet og vekter..

  • Da det ikke er praktisk å bruke krem ​​med fet blanding, det er best å velge å bruke E-vitaminberiket fuktighetsgivende kremer.
  • Disse produktene kjøler irritert vev og hjelper til med å opprettholde fuktighet i huden for å reparere det..

5. Øk vannforbruket

Dehydrering av huden er en av bivirkningene av forbrenninger. Av denne grunn som hovedmål Det er viktig å sikre daglig vannforbruk i større mengder enn vanlig.

Denne væsken hjelper med å reparere vev innenfra, ikke bare fordi den gir en hydrering pluss, men også fordi den forbedrer blodsirkulasjonen for riktig oksygenering av celler..

6. Konsumér en smertelindrende reseptfritt

Midtfrie smertestillende er et gyldig alternativ når heteslag ledsages av smerter, moderat feber og hodepine..

  • Paracetamol eller ibuprofen kan brukes, og unngår mer enn to tabletter om dagen..
  • Aspirin skal ikke gis til yngre pasienter..

7. Påfør kamille

Kald kamilleinfusjon er et forfriskende middel som kan redusere svie, kløe og andre symptomer som er karakteristiske for denne skaden.

Bruken gjennom bad eller vattpinner har en betennelsesdempende effekt som fremmer en følelse av lettelse uten å forårsake bivirkninger..

8. Bruk ispakker

Når forbrenningen er veldig ny, anbefales ikke is. Etter 12 eller 24 timer kan det imidlertid brukes på kompresser for å redusere alvorlighetsgraden av symptomer..

  • Kald temperatur slapper av berørte områder og gir en følelse av lettelse fra irritasjon og smerte.
  • Selv om det først føles ubehagelig, har det gradvis en forfriskende effekt..

9. Beskytt huden mot solen

Som brent hud kommer seg Unngå å utsette deg for solen igjen. En ny innvirkning av UV-stråler på de berørte regionene kan føre til større aggresjon. og øke risikoen for kreft.

Det er viktig å ha en solkrem av god kvalitet og klær som dekker brannskadene helt..

Lider huden din av solen? Hvis du står overfor disse forbrenningene, vurdere alle tiltakene som er nevnt og behandle dem nøye.

Hvis du har blemmer eller oppdager komplikasjoner, bør du oppsøke hudlege.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.