9 helseproblemer som hendene våre avslører for oss

  • Robert Patterson
  • 0
  • 4108
  • 74

Hendene våre sier så mye mer om oss. enn vi kan tenke på og selvfølgelig også om mulige helseproblemer vi kan lide av.

Så legg merke til disse tegnene vi vil snakke om, opptil ni helseproblemer vi kan lide, og vi kanskje ikke vet.

1. Smerter i tommel og pekefinger

Hvis du opplever smerter i både tommel og pekefinger, samt nummenhet og prikking, gjør du det kan lide av karpaltunnelsyndrom.

Når vi opplever denne typen problemer, er det en hevelse i håndleddet som presser nerven, og dette fører til en serie veldig ubehagelige sensasjoner.

Dette er et problem som vanligvis dukker opp hos mennesker som gjør en veldig mekanisk jobb med hendene. For eksempel er det typisk for de som jobber med datamaskinen eller musikerne.

2. Sår som tar lang tid å helbrede

Hvis du har sår og tar lang tid å helbrede, kan dette også være et tegn på et slags helseproblem.. Hvis du har vondt og skadet hendene dine og ikke blir bedre eller helbredet, kan du ha diabetes..

Hvis disse problemene er ledsaget av sult og tørst, samt nummenhet og prikking i hender og føtter, bør du oppsøke legen din så snart som mulig, da dette er et tydelig tegn på blodsukker..

3. Fargeendring i fingrene

Hvis du ser at fingrene skifter farge, kan dette skje av flere grunner. Hvis du har vært utsatt for lave temperaturer i lang tid, kan det hende at det ikke skjer stress og litt fysisk stress på håndleddene i det hele tatt..

Imidlertid, hvis du opplever at disse endringene er ledsaget av kløe, smerter, nummenhet og prikking i fingrene, bør du sjekke og konsultere en spesialist..

Denne kan være et symptom på en ryggsykdom, blodkarproblemer eller en hudlidelse.

4. Overdreven svette

Hvis du ser at hendene svetter av uvanlige årsaker, kan dette være et symptom på palmar hyperhidrose..

Skjønt, selv om hendene vanligvis svetter av vanlige årsaker, for eksempel varme eller følelser, Hvis du ser at svette er overdreven og ikke er avhengig av eksterne faktorer, ja, kan det hende du har en annen type problem..

5. Svake negler

Hvis du ser at neglene dine er skjøre, kan det skyldes at du er i konstant kontakt med vann, vaskemidler og andre kjemikalier, og mye feil pleie..

Vær forsiktig fordi dette kan få neglene dine til å svekkes, men kan også være et symptom på et skjoldbruskproblem.

  • Se om denne tilstanden er ledsaget av svakhet, tretthet og leddsmerter, og se i så fall legen din.

6. Alltid kalde hender

Hvis du er en av de menneskene som alltid har kalde hender, eller hvis du merker at huden din endrer farge, bør du gå til legen..

Disse symptomene er vanligvis forbundet med problemer med sirkulasjonen og nervesystemet..

7. Finger skjelving

Risting av fingre kan være en veldig ubehagelig følelse. Dette kan skyldes for stor spenning eller tung belastning, selv om det i slike tilfeller forsvinner ved hvile..

Hvis vi ser at skjelven ikke forsvinner og hendene rister uten åpenbar grunn, kanskje det er fordi det er vitamin B1, B6, B12 og E underskudd.

Vi anbefaler at du leser: 8 ting fingrene dine reflekterer over helsen din

8. Hevelse

Hvis du merker hevelse på hendene, kan det skyldes flere årsaker. Det kan være på grunn av en varm dag, eller inntak av overflødig salt. I dette tilfellet forsvinner denne typen hevelser raskt.

Imidlertid, hvis dette skjer ofte, bør du oppsøke legen, fordi langvarig hevelse kan informere oss om vaskulær sykdom.

9. Fargeendring i negler

Hvis du legger merke til at neglene dine endrer farge, kan det være fordi du har et lavt hemoglobinnivå eller et anemi-problem. Begge tilfeller er preget av å ha blå negler.

Dette generelt også kommer med en del nummenhet i hendene, så vel som ubehagelige følelser og en liten prikking i fingrene.

Hvorfor blir hendene mine nummen mens vi sover?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.