Hjelp barna å kontrollere følelsene sine fra ung alder.

  • Joseph Barber
  • 0
  • 3019
  • 7

Fra 2-årsalderen kan et barn begynne å lære å kontrollere følelsene sine.. La oss lære hvordan du kan hjelpe henne! Hvis vi selv har vanskelig for å styre følelsene vi føler intelligent, hvordan kan vi lære barna våre å regulere sine egne følelser??

Hvor mange ganger har barnet ditt sett at du mister besinnelsen i et trafikkork, for eksempel? Hvor mange ganger har du sett ham gjøre det motsatte av det han sier er riktig, eller kanskje til og med sett ham ligge?

Hvor mange ganger har du sett barnet ditt håner søsteren din eller lyver, selv når du vet at det er galt og ikke godkjenner det?

Hos både barn og voksne sammenfaller svarene: De ble ført bort av følelsene som invaderte dem i det øyeblikket. Selvfølgelig gikk alle på et tidspunkt i livet gjennom det, uansett hvor gamle de var.. Det viktige er å forstå at regulering av følelser er en grunnleggende komponent i mental og emosjonell balanse..

Hvordan du kjenner, gjenkjenner og kontrollerer følelser

I dag inkluderer den pedagogiske prosessen vi lever med barna våre å hjelpe dem med å håndtere følelsene sine.. Et barn som kan kontrollere følelsene sine forbedrer mange sider av livet., slik som:

  • Vær mer oppmerksom
  • Studer hardere for å oppnå bedre resultater på skolen.
  • Du er bedre i stand til å løse konflikter med kollegaene..
  • Oppfør deg bedre.
  • Å bry seg mer om andre.

Hvordan oppnå det? Nøkkelen er å kjenne, gjenkjenne og kontrollere følelser.. I psykologien gjenkjennes 6 grunnleggende følelser: frykt, overraskelse, aversjon, glede, tristhet og sinne. Imidlertid er det studier som kjenner igjen mange flere, til og med over 300. Men vi vil ikke kreve så mye av barna våre. For å begynne, la oss gå til det grunnleggende.

Vil du vite mer? Konsekvenser av krangling foran barn

Strategier for å kontrollere følelser

Noen av strategiene vi kan bruke for å lære barna våre å kontrollere følelsene sine er:

Identifiser følelsene

Ved 5 år gammel må et barn vite hvordan han skal definere om han er trist eller sint, uttrykke det og handle konstruktivt. 10-11 er følelser mer komplekse, men du må også lære å identifisere dem. Hjelp barna dine med å uttrykke og gjenkjenne følelsene sine med uttrykk som disse:

  • “Glad vi tilbrakte hos bestemors hus. Hvor lykkelig var du? ”.
  • "Jeg forstår at du er trist fordi søsteren din ikke vil leke med deg".

Avklar forventningene

Unngå overraskelsene som kan være forårsaket av en sint respons, slik at barnet ditt vet hva som skjer, selv om det ikke liker eller vil gjøre. Samtidig, vær fast med avgjørelsen du tok. For eksempel:

  • «La oss gå til tantes hus fordi jeg må snakke med henne. Ta noen leker å leke med mens vi snakker ”.
  • "Jeg vil at du skal vite at om en liten stund forlater vi parken, må vi dra hjem".

Ta en pause

Forbered et rolig og behagelig sted hjemme med puter eller puter slik at barnet ditt kan gå for å reflektere og slappe av. når ting ikke går som forventet. På den måten vil du vite hva som interesserer deg, følelsene dine.

Selvkontroll prank

For å kontrollere følelsene, det er viktig å lære tålmodighet og vente. Under en gåtur, godta at hver gang du sier et ord, vil barnet stoppe og vente (vil være lammet til du sier ordet som lar ham bevege seg igjen).

Utvikle empati

Be ham om å plassere seg på andres sted og omstendigheter. Aksepter at du kan føle det samme som han. Spørsmål er et flott verktøy for å få deg til å tenke på hvordan du føler deg og oppførselen din.. For eksempel:

  • “Jeg vet at du er sulten og vil spise. Jeg blir opprørt når jeg er sulten også, men vi må vente på mamma ”.
  • "Hvordan tror du søsteren din føler seg etter å ha kjeft på henne sånn?"

Belønning og ros

Forsterk positiv atferd med kjærlighet. Du trenger ikke å belønne med gjenstander eller gaver., det er nok til at barnet forstår at når han styrer seg selv, merker du og er glad for det. For eksempel:

  • “Glad for at du ikke avbrøt meg mens jeg snakket i telefonen. Takk for at du ventet på meg. ”.
  • “Takk for at du hjalp til med å sette bordet. Nå kan du velge hva du vil til snacks. ”.

Handlinger og konsekvenser

Det er å foretrekke å dialog og forhandle for å svare aggressivt eller voldsomt. Hvis barnet ikke oppfører seg, må han eller hun lære å be om unnskyldning.. På samme måte må du lære å tilgi når noen gjør noe galt og det påvirker deg. Handlinger får konsekvenser, så han må lære at det er bedre å ta gode beslutninger. Du kan for eksempel si noe som:

  • “Han er fremdeles din venn, selv om han ikke lånte ut leketøyet”.
  • "Jeg vet at han slo deg, men han ba om unnskyldning, og du kan tilgi ham og fortsette vennen din".

Sett et eksempel

Når barnet ditt er ute av kontroll, er det da du må bevise at du kan kontrollere deg selv.. Ingenting du sier vil ha større innvirkning enn det du viser med fakta.. Hvis du skriker, vil han lære å svare med skrik.

Hvis du står i samme høyde som barnet ditt og snakker rolig og rolig, vil hun lære at hun kan kontrollere sinne i alle situasjoner..

Øv sammen

I situasjoner der barnet føler seg skadet (når de for eksempel ikke låner ham leker som ikke hører til ham), bør du øve med ham den beste måten å handle på. Tilsvar, hjelpe henne med å identifisere feil måte å handle på. Praksisen vil hjelpe barnet ditt å kontrollere seg selv bedre under omstendigheter som påvirker ham..

Snakk rolig

Når du har et problem eller en situasjon som bekymrer barnet ditt, hun må lære å snakke uten å miste besinnelsen. For å lære å uttrykke deg uten at følelser skremmer eller endrer deg, er eksemplet ditt kritisk. Du kan si ting som:

  • “Jeg er også opprørt fordi han kjempet med deg; men ro deg ned, ro deg ned og fortell meg hva som skjedde ”.
  • "Jeg er sliten også, men vi kan få litt hvile og du fortsetter å fortelle meg det".

Klem ham

Ikke la ham være i fred med følelsene dine.. Vis ham at du bryr deg om skuffelser og frustrasjoner. Omfavne det slik at du forstår at du forstår og elsker det. Denne tilliten og tilliten til kjærligheten din vil hjelpe deg med å regulere følelseslivet ditt bedre..

Visste du ikke det? Helsemessige fordeler av klemmer

Alt passerer

Negative følelser er smertefulle, men de passerer. Sinne, tristhet, skuffelse, frustrasjon, alt som gjør at vi føler oss dårlige varer ikke evig. Gitt disse følelsene, kan du si noe som:

  • "Nå føler du deg dårlig, men jeg forsikrer deg om at om en stund vil du føle deg bedre.".
  • ”Jeg forstår at du er opprørt, og hvis du har lyst til å gråte, kan du gråte. Da vil det føles bra. ”.

Ta deg tid

Barna dine skal vite at det er en tid på dagen når vil du være tilgjengelig for å lytte til dine problemer eller bekymringer selv når du er sliten, overveldet eller opprørt. Du må overvinne disse følelsene og bruke tid på dem. Du kan si:

  • "Fortell meg hvordan var dagen din på skolen i dag".
  • "Hvordan var huset til søskenbarnet ditt?"

refleksjon

Følelser lysere eller mørkere levemåten. Å hjelpe barna våre til å gjenkjenne og regulere dem er en av de største gavene at vi kan forlate for ditt generelle velvære.

Er mindfulness effektiv for barn og unge?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.