Anxiolytics vet alt om disse midlene

  • David Snow
  • 0
  • 1817
  • 468

Angst er en naturlig atferd som omfatter reaksjonene som mennesker har på en eller annen fysisk eller psykologisk trussel. Problemet oppstår når denne reaksjonen blir overdreven i forhold til stimulansen. Dette gir opphav til en patologisk tilstand av angst som kan kreve bruk av såkalte angstdempende medisiner..

Grensen mellom en patologisk tilstand av angst og en normal er uskarp, men den kan etableres på det punktet der symptomer forstyrrer ens daglige liv..

Angst er en mental lidelse som øker dag for dag over hele verden.. Antall personer med depresjon eller angst økte fra 416 til 615 millioner mellom 1990 og 2013..

For å forstå hvorfor noen medisiner er mer egnede enn andre på grunn av typen angst pasienten lider, må vi skille mellom:

  1. Fryktrelaterte lidelser som panikkanfall, sosial angst og fobier.
  2. Forstyrrelser som fører til en følelse av generell angst uten klar grunn eller opprinnelse.

Oppdag: 5 triks for å kontrollere matangst

Behandling av angst med angstdempende midler

Legemidlene Anxiolytics er de som lindrer eller undertrykker angsten uten å produsere sedering eller søvn..

Benzodiazepiner er nær den ideelle angstdempende medisinen fordi de selv i høye doser produserer beroligende og søvn, de kan håndteres effektivt og med lav risiko..

Men denne typen medisiner har ulempen med beryktede bivirkninger, som hukommelsestap eller toleranse, og til og med fysisk avhengighet av medisinen..

I tillegg bør farmakologisk behandling i de fleste tilfeller kombineres med.

I løpet av det siste tiåret, angstbehandling var basert på bruk av angstdempende midler og hypnotika å bruke et bredt spekter av medisiner som brukes mot andre lidelser i sentralnervesystemet som mangler hypnotisk effekt.

Vi anbefaler å lese: 5 gode yogatips for angst

benzodiazepiner

Det første syntetiserte benzodiazepinet var klordiazepoksyd i 1961. Disse angstdempende virkningene ved å selektivt binde seg til GABA-reseptorer.. Denne fysiologiske nevrotransmitteren formidler hemming av sentralnervesystemet.

så, Denne gruppen medikamenter letter åpningen av GABA-aktiverte klorkanaler og forbedrer deres hemmende effekt.. Det har også andre effekter som virker som et beroligende middel, krampestillende og muskelavslappende middel..

Benzodiazepiner brukes ofte til å behandle akutt angst. De blir også brukt i møte med panikkanfall kombinert med SSRIs, og i klysterform, for epileptiske barn..

For å klassifisere dem kan vi ta som referanse tiden det tar å tre i kraft:

  • Kortvirkende benzodiazepiner: midazolam, triazolam.
  • Midlertidig handling: alprazolam, bromazepam, lorazepam, lormetazepam…
  • Langtidsvirkende: clobazam, klorazepat, diazepam, klordiazepoksid ...

De er angstdempende med god oral absorpsjon, men har interaksjoner med psykotropiske medikamenter, alkohol, barbiturater, opiater og H1-antiallergika. Dosen bør foreskrives med forsiktighet hos eldre for å unngå ansamling i kroppen..

For behandling av eldre mennesker anbefales administrering av lorazepam, oxazepam og temazepam..

De viktigste bivirkningene av disse angstdempende stoffene er:

  • søvnighet
  • forvirring
  • hukommelsestap
  • Forringelse av koordinasjonen

I tillegg fører alle benzodiazepiner til avhengighet (noe som innebærer en gradvis økning i dosen som kreves for å gi den ønskede effekten)..

Når skal undertrykkes behandlingen, benzodiazepiner bør trekkes gradvis ut, redusere dosen gradvis, en prosess kjent som "avvenning".

Akutt overdose av benzodiazepiner er betydelig mindre farlig enn andre angstdempende. Men, overdosering av benzodiazepin kan utløse alvorlig respirasjonsdepresjon.

I denne situasjonen bør behandling med flumazenil brukes, et middel som brukes til å reversere effekten i tilfelle forgiftning..

buspiron

Buspirone er en 5-HT1a serotoninreseptoragonist. Tjener til behandling av generalisert angstlidelse, men ikke fobier eller sosial angstlidelse.

Det har ingen beroligende virkning, krampestillende og som en muskelavslappende middel. Det har en lav farmakologisk interaksjonsprofil. Dets viktigste bivirkninger er kvalme, kvalme, hodepine og rastløshet..

Antidepressiva brukt som angstdempende midler

Disse rettsmidlene er effektive mot generaliserte angstlidelser, sosiale og fobier. I motsetning til dette har trisykliske antidepressiva og monoaminoxidase-hemmere (MAO-hemmere) mer skadelige effekter, men kan også brukes..

I denne kategorien kan du bruke:

  • Selektive serotonin gjenopptakshemmere (SSRI) som fluoksetin eller sertralin.
  • Serotonin og noradrenalin gjenopptakshemmere som venlafaksin eller duloxetin.

antiepileptisk

Gabapentin, pregabalin, valproat og levetiracetam antiepileptika er også effektive i behandlingen av generalisert angstlidelse..

Atypiske antipsykotika

Visse atypiske antipsykotika som olanzapin, risperidon, quetiapin og ziprasidon er effektive for visse former for angst, inkludert generaliserte angstlidelser og posttraumatisk stresslidelse.

Β-adrenerge antagonister

Propranolol er mye brukt som angstdempende i behandlingen av visse former for angst. Det er spesielt nyttig for fysiske symptomer som svette, skjelving og takykardi..

5 øvelser for å kontrollere angst



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.