Sesamfrø og deres næringsverdi

  • Richard Robertson
  • 0
  • 3916
  • 186

Sesamfrø (Sesamum indicum), kommer fra en plante med opprinnelse i Afrika og India. Spredningen i verden skyldtes slavehandelen. De foretrakk å reise med proviantene sine for å sikre næring uansett hvor de ankom..

For det første har disse frøene stor proteinverdi., har mye umettede fettsyrer og mineraler som jern, sink og kalsium, veldig viktig for kroppen. I dette rommet vil vi vise de forskjellige typene som finnes og fordelene de gir for helsen. Fortsett å lese.

Typer sesamfrø

Svarte sesamfrø

Den svarte sesam var den første som ble kjent for menneskeheten. Disse frøene inneholder de samme ernæringsmessige egenskapene som hel sesam, men i tillegg, bringe høye nivåer av antioksidanter.

De brukes til sin smak i bakevarer, som når frøene er stekt og malt, de produserer en veldig smakfull aroma og en intens smak.. Sesamolje av høyeste kvalitet er laget av denne typen frø..

Sesamfrø i skall eller fullkorn

Disse skallet sesamfrøene har økte ernæringsverdier sammenlignet med hvite frø. Kalsiuminnholdet er 8 ganger høyere. Det regnes som en av de sunneste matvarene i verden..

Produkter laget av skallede frø, for eksempel smør og tahinipasta, har en tendens til å være mørkere og bitre kremer.

Hvite sesamfrø

Hvite sesamfrø er de mest brukte. De brukes til kaker, brød og andre bakevarer., gir en knasende tekstur.

De inneholder omtrent 50% olje i vekten. I Kina kalles hvit sesam “mah chiOg i Japan er kjent som "Muki-tyggis". Det er et essensielt krydder som gir en deilig smak og aroma til oppvasken.. I tillegg stimulerer de ofte fordøyelsen og gir de fordelaktige egenskapene til sesam..

Husk å lese: Tilbered en deilig sesamkylling

Ernæringsegenskaper til sesamfrø

proteiner

Selv om den ikke inneholder alle essensielle aminosyrer, sesamfrø, som grønnsaker, er veldig proteinrike. Ved å kombinere dem med korn er det mulig å få et protein med høy biologisk verdi. En god måte å gjøre dette på er å tilsette noen frø i frokostblandingens müsli..

fett

En av hovedkomponentene i sesamfrø er utvilsomt deres essensielle fettsyrer (omega 3 og 6).. Disse syrene er de viktigste og gunstigste for kroppens helse..

På den annen side kalles de essensielle fettsyrer fordi kroppen vår ikke kan lage dem, og vi trenger å innta dem gjennom kostholdet.. Disse fettsyrene er ekstremt gunstige for det kardiovaskulære systemet., da de senker blodtrykket og forhindrer sykdommer relatert til dårlig arterie.

karbohydrater

En annen av de mest fremragende egenskapene til sesamfrø er deres store tilførsel av fiber, en veldig spesiell type karbohydrat. Fiber er avgjørende for å opprettholde god tarmhelse som den fungerer som en dyp rengjøringsbørste elementene som blir avsatt i tarmveggene.

vitaminer

Sesamfrø er spesielt rike på vitamin B-vitaminer (B1, B3, B6, folsyre). Disse vitaminene er viktige for god hud- og vevs helse og fremmer derfor riktig hjerte og muskler..

I tillegg inneholder de en betydelig mengde av E-vitamin En av de mest antioksidante vitaminene, kunne motvirke effekten av frie radikaler.

mineraler

Utvilsomt inneholder sesamfrø mange mineraler som fosfor, kalium, magnesium, sink, etc. Det mest bemerkelsesverdige er imidlertid det ekstraordinære kalsiuminnholdet. Sesamfrø er en av de rikeste kildene til kalsium.

Så det er en avgjørende mat bør ikke gå glipp av kostholdet til gutter og jenter, så vel som hos postmenopausale kvinner og gravide.

Les også: Gå ned i vekt i overgangsalderen: Kjenn på det ideelle kostholdet

Fordeler med sesam

Det kardiovaskulære systemet er en stor fordel for næringsstoffene i disse frøene..

Dette er de mange fordelene vi kan ha ved regelmessig inntak av sesamfrø:

  • Beskytt det kardiovaskulære systemet. Takket være det flerumettede fettsyrene som forbedrer arteriene, forårsaker en lavere forekomst av hypertensjon, hjerteinfarkt, angina pectoris, etc..
  • Forbedrer tilstanden til diabetikere. I følge Journal of Medical Foods, regelmessig forbruk av sesamfrøolje senker blodtrykket og glukosenivået hos hypertensive diabetikere.
  • Kan forbedre depresjon. Takket være det ekstraordinære innholdet av aminosyren tryptofan, serotoninforløper, som kontrollerer stress, angst, søvnløshet, depresjon og mangel på energi..
  • Forhindre osteoporose. Studier viser at det er takket være det høye kalsiuminnholdet.
  • Hold oss ​​unge. Antioksidant vitaminer og mineraler holder immunforsvaret i toppform og bekjemper frie radikaler.
  • Kan beskytte fordøyelseskanalen. Takket være virkningen av fibrene, beskytte slimhinnene; i tillegg til å forhindre utseendet på irritasjoner (gastritt, surhet, etc.)..
  • Kan forbedre oral helse. I følge Ayurveda (tradisjonell hinduemedisin) forhindrer sesamoljen i munnen i noen minutter noen dannelse av tannråte, gingivitt, tannplakk og dårlig ånde..

Kort sagt, sesamfrø er en mat med høy ernæringsmessig verdi å innlemme i en sunn livsstilsplan; sammen med et variert og balansert kosthold og regelmessig trening.

5 fordelaktige frø som ikke kan gå glipp av kostholdet ditt



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.