Te for å forbedre fordøyelsen

  • Thomas Davis
  • 0
  • 2073
  • 133

Dårlig fordøyelse eller fordøyelsesbesvær er manglende evne til å behandle maten som konsumeres ordentlig., og det foregår sakte. I dagens artikkel skal vi snakke om te som bidrar til å forbedre fordøyelsen..

Vi skal ikke forveksle fordøyelsesbesvær med dyspepsi, da dyspepsi er sporadisk og varer.

Hvis du lider av dette problemet, kan du gjøre det nyt naturens fordeler for å redusere symptomene dine.

Hvorfor har vi dårlig fordøyelse

Årsakene til at vi kan ha fordøyelsesbesvær er forskjellige. Blant de hyppigste er:

Sykdommer i fordøyelsessystemet

Magesår er hovedårsaken, men ikke den eneste årsaken. Det kan også skyldes gallestein, gastritt, kreft i bukspyttkjertelen eller magesekken og refluks..

I sistnevnte tilfelle har vi dessuten en irritasjon som skader magen og spiserørsveggene, noe som gjør dem mer sårbare for smerter etter å ha spist..

Les også: Hvordan bekjempe surhet og gastritt med noen hjemmemedisiner

Spisevaner

Du har sikkert hørt uttrykket "Vi er det vi spiser." Vi kan lage en annen versjon som sier at "vi blir syke av det vi spiser", og det ville være helt sant.

Ha et ubalansert kosthold med mye fett eller tung mat, øker sjansene for å lide av fordøyelsesbesvær.

I sin tur er det å spise for fort, "klype" mellom måltidene, spise mye pulser, drikke kaffe og tyggegummi alle vaner som kan føre til dårlig fordøyelse..

Vi må også nevne intoleranse for visse matvarer (laktoseintoleranse best kjent) og inkompatibilitet med mat (å kombinere mat som kaldt vann og varm suppe er ikke bra for magen).

Medisiner eller giftige stoffer

En annen grunn til at vi kan lide av fordøyelsesbesvær er bruk av antibiotika eller potente medisiner som antidepressiva, betennelsesdempende medisiner og kortikosteroider. Når det gjelder giftige stoffer, vi bør unngå sigaretten.

Psykologiske problemer

Vi viser til stress, nervøsitet, angst eller personlige problemer. Alt dette påvirker fordøyelsen vår. Av denne grunn, når vi for eksempel er nervøse, sinte eller triste, kan vi ikke glede oss over maten.

Te for å forbedre fordøyelsen

Et av besteforeldrenes medisiner når vi har magesmerter eller fordøyelsesbesvær er å ta en te.

Fordøyelsesbesvær kan avta, og vi kan behandle typiske symptomer hvis vi spiser noen av teene vi vil snakke om nedenfor:

Grønn te

Fordelene med denne teen er mange, og de fleste er relatert til fordøyelsessystemet..

Til å begynne med, må vi vite at det er en utmerket kaffeerstatning og kan konsumeres kald eller varm, avhengig av årstiden (eller vår spesielle smak)..

Grønn te er antioksidant, og favoriserer magesaften og letter derfor fordøyelsen.

Som om det ikke var nok, har evnen til å bremse betennelsesgasser og prosesser. Du kan ta en kopp grønn te om morgenen, en annen på ettermiddagen og en tredje før sengetid. Det kan fås i poser eller pakker med tørket urt..

Kamille med anis

Det regnes som en antispasmodisk og betennelsesdempende plante, som tjener til rolig magesmerter, reduser oppblåsthet og utvis gass.

Fordi kamille er en beroligende plante, fungerer den bra når fordøyelsesbesvær er forårsaket av nerver eller angst. På sin side er det veldig velsmakende! Drikk to kopper om dagen, og du kan se resultatene..

dill

Denne planten, opprinnelig fra Middelhavet og brukt i gastronomi, har også terapeutiske fordeler som er verdt å fremheve..

Forbruket anbefales fordi Stimulerer fordøyelsessekresjoner, reduserer flatulens og fordøyelsesbesvær, og plasserer den dustete hiksen.

Å drikke en kopp dill kan være et ideelt alternativ hvis du lider av magepine etter å ha spist. Den anbefalte dosen er opptil to kopper om dagen..

fenikkel

Det brukes som en kulinarisk ingrediens, men kan også hjelpe oss med å forbedre fordøyelsen.. Reduserer hevelse i magen ved å utvise gass, behandler kramper og sykdommer i mage-tarmkanalen, mens du øker metthetsfølelsen.

Innenfor fordøyelsesplantegruppen er fennikel en av de mildeste, og kan kombineres med spisskummen og anis..

Ikke nøl med å prøve det hvis det er første gang du lider av dårlig fordøyelse..

ryllik

Hvis du har sterke smerter i magen eller tarmen, bør du konsumere te fra denne planten fordi inneholder en god mengde flavonoider (som hjelper til med å forbedre fordøyelsen og tarmoverføringen).

også kan brukes mot kvalme og surhet. Har vanndrivende egenskaper og stimulerer leverfunksjonen.

Du kan få en te å drikke i helsekostbutikkene daglig og nyte alle fordelene.

Besøk denne artikkelen: De 12 beste naturlige avføringsmidler

timian

Brukes i århundrer for å forbedre fordøyelsen på grunn av dens egenskaper mot spasmer og flatulens. Det er veldig bra for å lindre diaré, kramper, flatulens og oppkast..

Det er praktisk å konsumere te om natten. En kopp før sengetid og farvel til tung mage, mareritt og søvnløshet.

Andre planter som kan bidra til å lindre fordøyelsesbesvær er angelika, grønn anis, melissa, rooibos og merian..

5 retningslinjer du må følge for å lindre fordøyelsesbesvær



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.