Hvordan ha en sunn ryggrad

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 2197
  • 308

Vi må si at ryggraden holder oss, støtter oss og hjelper oss å utføre alle bevegelsene våre.? Det er alltid godt å huske det, spesielt når vi ikke behandler det på riktig måte..

Her er noen tips for hvordan du kan ha en sunn ryggrad..

Data på ryggraden

Ryggraden eller ryggraden er den viktigste leddstrukturen i kroppen. Det starter under nakken på nakken og strekker seg til hoften. med andre ord, krysser hele lengden på ryggen. Det er delt inn i fem regioner:

  • cervical: Syv ryggvirvler (C1 til C7)
  • Thoracic eller rygg: Tolv ryggvirvler (T1 til T12)
  • korsrygg: Fem ryggvirvler (L1 til L5)
  • Cross: Fem ryggvirvler (S1 til S5)
  • haleben: Med fire eller fem ryggvirvler

Hver av disse områdene i ryggraden har en spesifikk funksjon, spesielt for å støtte oss, gi mobilitet og tillate en sunn holdning. Som om det ikke var nok, ryggraden er den ledende guiden i nervesystemet.

Husk å lese: 6 teknikker for å opprettholde ryggmargsholdning

Hvordan ha en sunn ryggrad?

Nå for de praktiske dataene. Hvis du vil ha en sunn ryggrad som ikke har smerter og ingen problemer, så:

Ta vare på din holdning

Hold ryggen rett så lenge du kan når du er på jobb, i T-banen, i sofaen, ligger eller på college, for eksempel. Slik blir ryggraden din sunn..

Korriger holdningen din, trekk magen sammen og juster den med magen. Se for deg at et tau kommer ut av hodet ditt som holder kroppen din til taket, og ryggen din må være rett nok til at dette skal være mulig..

Det er mange teknikker for å opprettholde riktig holdning, som å legge til flere puter i stolen, kjøpe en ergonomisk stol, plassere et brett på baksiden av stolen, bruke en stropp, etc..

I alle tilfeller skal skuldrene plasseres litt bakover og falle fritt på sidene..

Når vi har en dårlig holdning, "klemmer" nervene som er mellom ryggvirvlene, og dette medfører i tillegg til smerter, problemer med blodsirkulasjonen og mangel på energi..

Derfor, hvis du er bøyd fremover, er det mer sannsynlig at du blir motløs eller deprimert, søvnig eller i dårlig humør..

Fra tid til annen, finn ut hvordan du har det når du sitter foran datamaskinen eller på kontoret. Legg en post-it på skjermen for å huske for eksempel.

Gjør øvelser

Øvelsene er viktige, men oppmerksomhet! fordi det er ikke en øvelse som er bra for denne regionen.

Det viktige er at bevegelsene dine hjelper til med å holde rygg- og magemuskler sunne, sterke og faste når de holder ryggraden din fast..

Du kan gjøre crunches, lav rygg og lav vekt øvelser for eksempel.

Ikke nøl med å trene yoga for å tone ryggraden mens du slapper av.

Den beste treningen eller sporten for rygghelsen er også svømming..

Et par ganger om dagen (minst en gang) strekker seg i omtrent 10 minutter.

En god ide for å slippe spinalspenninger er å slå sammen hendene ved å flette fingrene sammen. Forleng deretter armene fremover på brystnivå. Bøy ryggen litt, som om det var en C, og strekk armene så langt du kan. Gjenta omtrent fem ganger.

Unngå opphopning av giftstoffer

Selvfølgelig er det et stort forhold mellom hva du spiser og hvordan ryggen din er, i tillegg til kroppsholdning eller trening..

Du må opprettholde et kosthold som ikke inneholder fet, raffinert, sukkerholdig, stekt eller hurtigmat.

Dette er fordi alt dette akkumulerer giftstoffer langs ryggraden og genererer komplikasjoner og forskjellige problemer..

Det er godt å ta med grønnsaksjuice med ferske ingredienser, tørket frukt som mandler, blå fisk som laks, fersk frukt og to liter vann i døgnet i det daglige kostholdet ditt i det minste for å frigjøre alt som hoper seg opp..

Eliminer overvekt

De fleste overvektige har problemer og ryggsmerter. Det er fordi jo mer vekt jo mer arbeid ryggraden må gjøre for å støtte kroppen.. Spenningen mellom og innenfor ryggvirvlene er veldig smertefull..

Hvis du er veldig overvektig, spis et kosthold som hjelper minst å miste noen få kilo..

Få lokale massasjer

Når du føler smerter i et område av ryggraden, kan du gå til en massasjeterapeut for å eliminere kontrakturen. Men pass på: denne teknikken skal ikke brukes når smertene er uutholdelige..

Noen mennesker velger å ha forebyggingsøkter en gang i uken for å tone opp ryggmusklene, samtidig som de eliminerer spenninger når de dukker opp igjen og fremdeles er små og lette..

Digital punktering, bioenergetisk og avslappende massasje er tre som anbefales for toning av ryggvirvlene og bortvisning av akkumulerte giftstoffer, samt for å frigjøre trykk mellom ryggvirvlene..

Les også: 10 vaner som forårsaker ryggsmerter

Ikke bær tunge gjenstander.

Hvis jobben din krever det, må du bære ting med riktig holdning og alltid bruke passende utstyr.. Hvis du løfter gjenstander hjemme eller sporadisk, må du følge nøye med på hvordan du gjør det.

Dermed er den beste teknikken å bøye knærne og bringe baken så nær bakken som mulig. Ta deretter det du må løfte i armene, som om du gir deg en klem.

Strekk knærne sakte og gå tilbake til startposisjonen..

Forbruk naturlige tilskudd

Blant de mest fordelaktige for kolonnen er magnesium, kalsium, spirulina, bryggergjær, linfrø, laksolje og vegetabilske oljer..

Forholdet mellom ryggraden og organene



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.