Spesiell pleie av hageplanter

  • David Snow
  • 0
  • 1101
  • 12
Hagearbeid krever teknikker, tid og materialer som trengs for å gjøre en god jobb. Planter trenger spesiell omsorg; er levende vesener, og vi må respektere dem som sådan. På samme måte som kjæledyrene våre er i vår omsorg og krever oppmerksomhet, har du en hage full av busker, planter, trær eller rosais, trenger engasjement for å holde dem vakre, sterke og sunne.

For at hagetiden skal bli godt brukt, anbefaler vi deg å fokusere på følgende aspekter, så vel som dine hagen vil forbli vakker og sunn på samme tid. Vi forteller deg hva spesielle pleieplanter trenger.

Grunnleggende oppmerksomhet for å opprettholde en hage

Før du kommenterer den spesielle og spesifikke omsorgen som plantene dine utvikler ordentlig, minner vi deg om det hvilke aspekter du bør vurdere først. Hvis disse første trinnene ikke er dekket, vil vi ikke kunne få plantene våre til å vokse ordentlig..

Husk å lese: Planter for å avvise lopper og flått

vann

Det kan sies å være stiftmaten for vegetasjon å vokse og reprodusere. Vanning må være regelmessig og uten overflødig. Vanning får dem ikke bare til å vokse, det forhindrer dem også i å bli syke og insekter angriper dem..

Vi anbefaler å vanne tidlig om morgenen eller på ettermiddagen; vi må unngå å gjøre det når solstrålene rammer plantene direkte.

gjødsel

Planter trenger ikke bare vann, det anbefales sterkt å legge underlag og gjødsel til jorda eller vanning for å vokse i god stand.. Dette vil sikre livets levetid..

Et kosthold rikt på næringsstoffer og andre elementer vil gjøre at de ikke mangler noe, vi må vite at ugress, blomster og trær livnærer seg på jorden. Så vi må tilsett gjødsel slik at alle disse elementene får nok for deres utvikling.

sollys

Det er sant at mange planter ikke trenger direkte kontakt med solen, men trenger lys. Plantene skal motta din daglige lysdose. Plasser plantene ideelt sett slik at kravene til solbelysning blir oppfylt. For å gjøre dette, undersøk godt om hvilken type plante du har.

Se opp for skadedyr

Insektskadedyr kan virke når som helst uten at vi legger merke til det, så det er bra å regelmessig gjennomgå plantene slik at de ikke dør av en angrep. Hvis du ser et skadedyrsøk etter din pålitelige barnehage, vil de fortelle deg hva som er den beste behandlingen for å stoppe det..

Du kan være interessert i å lese: Hva er poenget med å ha planter hjemme?

Spesiell omsorg for planter

Følgende er de spesielle forholdsreglene du må huske på, slik at planter vokser uten komplikasjoner.

  • Vet at leirjord er vanskeligere å jobbe med. De er tørrere, så de vil trenge mer vanning før planting.
  • Bruk sprøytemidler for å kontrollere ugress.
  • Hvis du ser gulnede blader kan det skyldes mangel på jern i jorden. Tilsett brun bakken eller lyng for å forsure det og hjelpe jernet til å komme ut.
  • Hvis du ser maur i nærheten av pottene deres, gni du sitron på kanten slik at de ikke kommer tilbake.
  • Meitemark hjelper med å lufte jorden, men hvis du har en pest på bakken, spray med et lett insektmiddel og vann deretter med vanlig vann. Ikke bra å legge insektmidlet i toppsjiktet.

Hver hage er unik i sitt landskap, klima og forskjellige typer planter. Dette gjør at hver og en tar spesiell forsiktighet. Avhengig av hvordan din er, må du gjøre det møte skadedyrene eller bassen plantevekst.

Hagearbeid gir oss fordeler, ikke bare i å dekorere eller ha en mer eller mindre vakker hage. Forskere sier at kontakt med naturen er veldig gunstig for kroppen..

7 ideer for å dekorere en liten hage



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.