Tips for å eliminere giftstoffer og forbedre immunforsvaret ditt

  • Peter Sherman
  • 0
  • 4080
  • 515

Hva betyr "å eliminere giftstoffer" for deg? De fleste tenker på faste, slanking eller avgiftning. Og selv om disse handlingene kan hjelpe med å skylle ut giftstoffer fra kroppen, har de en tendens til å være en midlertidig løsning og kan til og med føre til uønskede effekter som dehydrering, angst eller tretthet..

Derfor vil du i denne artikkelen lære noen tips for å eliminere giftstoffer og forbedre immunforsvaret ditt, samt en liste over avgiftende matvarer du kan vurdere..

Avgiftningsprosessen

Avgiftning er faktisk en naturlig prosess i leveren, det største indre organet vi har. Dessverre er vi vant til å gi deg mye arbeid, fordi giftstoffer er til stede overalt: luft, gulv, vann, mat, hjem, kontor, transport ...

Alt dette utarmer kroppens evne til å avgifte seg selv., og et svakt detokssystem lar deg utvikle kroniske tilstander (som hjertesykdommer, overvekt, kreft og autoimmune sykdommer).

For å unngå giftig opphopning, bør vi spise sunne dagligvarer, men også redusere eksponeringen for giftstoffer. Hvordan? Gjennom kosthold og en sunnere livsstil.

Hvordan eliminere giftstoffer og øke forsvaret

Forbruk cruciferous frukt og grønnsaker

Disse matvaregruppene er med på å produsere mer avgiftende enzymer. For eksempel inneholder brokkoli sulforaphane, som har vist seg å øke avgiftningsenzymer og bidra til å forhindre kreft og for tidlig aldring..

Les også: Simulere faste og forsinke aldring med FMD-dietten

Andre avgiftende matvarer du bør innlemme i kostholdet ditt er:

  • blåbær.
  • bringebær.
  • epler.
  • papaya.
  • artisjokker.
  • chards.
  • bete.
  • spinat.

Krydre maten

Legg urter og krydder som granateple, koriander og hvitløk til oppvasken. Det er en enkel måte å smake på matvarene dine mens du styrker forsvaret og avruser kroppen din..

Allicin (hvitløk), apigenin (koriander) og karnosol (granateple) er forbindelser som fremkaller avgiftningsenzymer til å gjøre jobben sin bedre..

Bruk av naturlige rengjøringsmidler

Rengjøringsprodukter skal ikke inneholde klor. Du kan velge ikke-giftige og "grønne" produkter for å rengjøre hjemmet ditt, for eksempel eddik, natron eller sitron..

På denne måten vil du unngå å puste inn de mest skadelige kjemikaliene som finnes.

Å være forsiktig med hva vi puster

Hvert hjem skal ha en karbonmonoksyddetektor og en brannalarm.. Men du bør også investere i et radonsett fordi langvarig eksponering for dette kjemikaliet, som siver inn i hjemmet ditt fra bakken, kan forårsake lungekreft..

Vær også veldig forsiktig med dårlige ovner eller ovner, da de kan avgi karbonmonoksid i luften..

Hvis du passerer en brann eller en fabrikk som røyker gjennom skorsteiner, eller hvis du går gjennom sentrum, kan du prøve å bruke en maske for ikke å inhalere alle disse skadelige elementene.

Hvis du ikke liker ideen om å gå undercover, kan du unngå de travleste gatene.. Hold deg unna røykere også.

Møt: 6 slag for å eliminere giftstoffer

Gjør trening minst tre ganger i uken

Fysisk aktivitet øker hjertefrekvensen og får blodet til å bevege seg og føre næringsstoffer til organene, og neglisjere det uegnet.. Trening har også vist seg å produsere sunne forandringer i DNA-et..

Forskere ved Karolinska Institute i Stockholm (Sverige) studerte noen sunne frivillige som ble instruert om å sykle med bare ett ben..

Flere analyser har vist at trente ben har utviklet nye metyleringsmønstre assosiert med gener som regulerer energi, betennelse og insulinrespons..

Bekjempe ild med ild

Capsaicin er et varmeproduserende kjemikalie som finnes i chili, Jalapeño paprika og cayenne. Ved å stimulere blodsirkulasjonen og stoffskiftet hjelper disse matvarene kroppen med å eliminere giftstoffer..

Det kan være en mat for de mest ufint, men hvis ikke den blir muntert, kan den gi de samme effektene av oppvarming (økt blodsirkulasjon og metabolisme) med mat som hvitløk, ingefær og sennep.

Mat som hjelper til med å eliminere giftstoffer og forbedre immunforsvaret

Selv om vi bare vil nevne noen få, er det verdt å vite at det er flere gode matvarer for immunforsvaret ditt. Vær oppmerksom på denne listen over matvarer som aldri bør gå glipp av i måltidene:

tomat

Ha vitamin c, kjent for å være en stor bidragsyter til forsvar og forebygging av sykdommer, så vel som lykopen, et fytokjemisk stoff som driver kreft vekk fra kroppene våre, spesielt mage, lunge og prostata..

På den annen side beskytter tomater dermis mot solskader..

drue

Renser blod og tarmer, styrker hjertet, senker kolesterolet, er vanndrivende og avføringsmiddel. Den inneholder også antioksidanter som øker hjerte- og karsfunksjonen og bekjemper kreft..

Av alle typer anbefales det å være rød i fargen, noe som reduserer dannelsen av blodpropp og er en flott kilde til fiber og kalium..

selleri

Det gjør det mulig å eliminere avfallet som samler seg i kroppen vår. I tillegg favoriserer det tarmoverføring (har mye fiber) og forbedrer blodsirkulasjonen.. Den har C-vitamin og styrker celleveggene..

asparges

Den har folsyre, kalium, fiber, C-vitamin og betakaroten. Styrker hjernens funksjon og nervesystemet, advarer og bekjemper kreft og øyesykdommer. Det er vanndrivende og gjør det mulig å fjerne giftstoffer i urinen..

sitron

Renser og renser kroppen vår, har C-vitamin og mange antioksidanter som hjelper til med å styrke celler. Det stimulerer også galleblæren og lar fordøyelses- og leverfunksjonene utvikle seg bedre..

brønnkarse

Brønnkarse inneholder 15 forskjellige vitaminer og mineraler. Det er vanndrivende, renser blod, forhindrer væskeansamling, bidrar til leverfunksjon og forbedrer hudens helse..

Den har mer kalsium enn melk, like mye C-vitamin som appelsin og mer jern enn spinat..

Tegn på at kroppen ikke eliminerer giftstoffer godt



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.