Gode ​​nyheter! Vi kommer nærmere på å oppdage brystkreft gjennom berøring

  • Peter Sherman
  • 0
  • 4217
  • 257

I denne artikkelen bringer vi gode nyheter! En gruppe japanske og amerikanske forskere kunngjorde opprettelsen av en nanoteknologisystem som kan oppdage brystkreft gjennom berøring.

I følge artikkelen som er publisert i magasinet Natur nanoteknologi, forskerne var i stand til å lage en 3,4 mikrometer tykk sensitiv fiber. Med andre ord, dette teknologiske fremskritt vil tillate Tumor funn gjennom små enheter implantert i vanlige latexhansker.

Ifølge Tokyo University-professor Takao Someya, medlem av teamet som jobber med denne forskningsgrensen, “De følsomme fingrene til en erfaren lege klarer å oppdage en liten svulst; det de føler kan imidlertid ikke måles eller kvantifiseres. ".

Så å si, denne nye teknologien vil kompensere for mangelen på erfaring eller trening; som vil hjelpe deg lettere og nøyaktig å oppdage forskjellige kreftformer.

Mer nøyaktige sensorer for brystkreftdeteksjon

Disse nye sensorene har det spesifikke ved å tilpasse seg og måle trykkendringer nøyaktig når hudoverflaten er vridd eller rynket. Derfor er de veldig effektive for brystutforskning..

Nanosensorene er så nøyaktige at de kan oppdage avvik selv når de har en radius på 90 mikrometer; en måling som er dobbelt tykkelse på et hår.

Ingen tvil om at nøyaktigheten til denne enheten er så forbløffende at den ser ut som science fiction.

Se også: Råd for å forhindre og tidlig oppdagelse av brystcyster

Prototypen er en 4,8 cm2 kvadrat, koblet til en standardhanske som opp til 144 trykkpunkter kan evalueres på en gang..

Testene ble utført med kunstige blodkar., som hjalp nøyaktig med å vurdere små trykkendringer.

Den fleksible teknologien har et stort potensial i klinisk praksis fordi vil hjelpe deg lettere og smertefritt å oppdage brystforvrengninger som kan indikere brystkreft.

Demonen av brystkreft

Brystkreft er den vanligste sykdommen blant vestlige kvinner. Selv om mindre og mindre dødelig er i land med gode helsesystemer, behandlingene er aggressive og de medfølgende psykologiske vanskene er smertefulle.

Den sosiale og emosjonelle forståelsen av denne sykdommen er avgjørende for en god bedring av ofrene for dette problemet.. Likevel er det faktum at medisinske gjennombrudd gjør det mulig å oppdage brystkreft raskt bidra til å redusere lidelse og behandle problemet mindre voldsomt..

Å leve med kreft er ødeleggende, spesielt på grunn av lidelsen forårsaket av usikkerhet rundt prognose, behandling og utfall..

Tidlig deteksjon er viktig: Faktisk har svulster oppdaget i tidlig fase 100% sjanse for kur..

så, de fysiske og psykologiske følgene av brystkreft vil være mye mindre. Dette forskuddet er avgjørende siden de viktigste testene for tidlig oppdagelse for tiden er mammografi og manuell brystundersøkelse..

  • Mammografi er den mest effektive teknikken for å oppdage begynnende brystlesjoner. Faktisk kan den oppdage problemer år før de er følbare og når de ennå ikke har invadert andre områder..

          Dermed oppdager mammografi 90% av svulster.

  • Selvundersøkelse og ekstern manuell brystutforskning er ineffektiv og tillater ikke diagnosen veldig små svulster. Det er imidlertid viktig at de utføres kontinuerlig.

         Fysisk utforskning oppdager 50% av brystsvulster.

Vi anbefaler å lese: Mammogram: Risiko oppveier fordelene?

Nanoteknologi og dens anvendelser i kampen mot kreft

Forskjellig forskning og anvendelse av nanoteknologi i medisin og mer spesifikt i kampen mot kreft utvikles for tiden..

Slik sett vet vi i dag det Det er mulig å bruke disse fremskrittene på kreftbehandlinger, fordi metrisk skala som vi jobber med vil gi større spesifisitet i behandlingene.

Dette kan redusere de toksiske virkningene av aktuelle behandlinger som for eksempel cellegift og strålebehandling. Og det kan forbedre effektiviteten av kreftbehandlinger som nå er så aggressive..

Det er ingen tvil om at dette og andre slike enheter er gode nyheter for oss. I denne forstand er det veldig viktig å investere i forskning, fordi det er noe avgjørende for helse og velvære..

Konsultasjonskilde som kan være av interesse (på spansk): Spansk forening mot kreft

De 5 vanligste krefttypene hos kvinner



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.