Matintoleranser alt du trenger å vite

  • Robert Patterson
  • 0
  • 2538
  • 241

I maten, det er visse produkter eller komponenter som kan forårsake matintoleranser og få dem til å fremstå fra mindre utslett til alvorlige allergiske reaksjoner. Noen ganger er det imidlertid en overreaksjon av dette immunforsvarsfilteret, selv om de fleste mennesker kan spise et bredt utvalg av matvarer uten problemer..

Menneskekroppen er et perfekt eksempel på selvstendig næringsdrivende. Alle organer fungerer for alle, og prøver å kompensere for mulige mangler, mens noen systemer er opptatt av å opprettholde den normale funksjonen til organismen..

Dette er tilfellet med immunforsvaret, som er relatert til systemet som er i stand til å bekjempe infeksjoner, giftstoffer eller svulstceller før symptomene dukker opp. den Påvisning, identifisering og eliminering av fremmede stoffer som antigener fungerer uten hvile.

Hva er matintoleranser?

Hos en liten prosentandel av befolkningen er det visse matvarer eller komponenter som kan forårsake bivirkninger, fra mindre utbrudd til alvorlige allergiske reaksjoner. Men vet du om disse reaksjonene skyldes matallergier eller intoleranser? I dag skal vi forklare forskjellen.

Matintoleranser påvirker stoffskiftet, men ikke kroppens immunsystem. Et godt eksempel er laktoseintoleranse, som forekommer hos visse mennesker på grunn av mangel på et fordøyelsesenzym kalt laktase, som bryter ned sukker i melk; eller glutenintoleranse, som med å spise korn som hvete.

Matintoleranser er ofte forvekslet med matallergier.. I mange tilfeller skyldes slike reaksjoner en annen faktor, for eksempel matforgiftning, en psykologisk aversjon mot en mat eller en reaksjon på ingrediensen til en tallerken..

Hva er matallergier??

Matallergi er en spesifikk form for intoleranse mot en mat eller en av komponentene som aktiverer immunforsvaret.. Et allergen er et allergifremkallende matprotein, som hos de fleste ikke forårsaker bivirkninger. Dette stoffet forårsaker en rekke kjedereaksjoner i immunsystemet, inkludert produksjon av antistoffer eller immunoglobuliner E.

Disse antistoffene forårsaker segregering av kjemikalier, som histamin, som gir forskjellige symptomer som kløe, rennende nese, hoste eller pusteproblemer.. Allergier mot mat eller dens komponenter blir ofte arvet. og blir vanligvis identifisert i de første leveårene.

Du bør lese: Laktoseintoleranse, en kamp mot genetikk i seg selv

Selv om en av tre personer tror at de er allergiske mot noen matvarer, er den faktiske utbredelsen av matallergi bare 2% i den voksne befolkningen, og litt høyere i barnpopulasjonen, mellom 3% og 7%, noe som i de fleste tilfeller er. overvinne før skolelivets begynnelse.

Mat blir fett på samme måte

Falsk tro har nylig spredd seg at en mat kan gjøre noen mennesker fete, mens andre ikke kan det, fordi visse laboratorieimmunologiske metoder dedikert til å diagnostisere intoleranser eller allergier er i stand til å tillate inntak av delikatesser uten frykt for å gå opp i vekt..

Dette er en tolknings- eller forklaringsfeil siden Det er ikke nok vitenskapelig bevis for å relatere fettgevinst til matspesifikke lgE-lidelser..

Når man spiser lite kalori mat til intolerante mennesker, er det åpenbart at resultatene med vekttap oppnås. Av denne grunn, Det anbefales å konsultere spesialistleger hvis det er målet ditt..

De viktigste matintoleransene

Laktoseintoleranse

Det er den uførhet av fordøyelsessystemet for å fordøye laktose, som er melkesukker. Denne intoleransen er forårsaket av en mangel i kroppens produksjon av et enzym kalt laktase, som er ansvarlig for fordøyelsen og følgelig absorpsjon av melkesukker..

Vi anbefaler at du leser: Laktosefri banan og chiapudding for å stimulere fordøyelsen

Glutenintoleranse

Ved glutenintoleranse er tynntarmen ikke i stand til å fordøye den, og følgelig oppstår en inflammatorisk tarmereaksjon.. Denne typen intoleranse varer livet ut..

Det er autoimmunbasert og symptomene er: vekttap, matlyst, kvalme, oppkast, diaré, muskelsvinn.

Sukroseintoleranse

Det består av vanlig sukkerintoleranse og skyldes mangelen på et enzym kalt sukrose. Denne mangelen hindrer riktig fordøyelse av sukrose og er vanligvis ledsaget av diaré, flatulens, magesmerter, etc..

Laktoseintoleranse og riktig ernæring



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.