Å dømme en person definerer deg ikke ... definerer deg!

  • Henry Lester
  • 0
  • 1545
  • 260

Å dømme andre er moteriktig. Vel, på en måte er det noe vi alle gjør nesten ubevisst.

Vi danner meninger hovedsakelig om omgivelsene våre, fordi vi på denne måten opprettholder en viss kontroll over hvert aspekt under en etikett..

"Dette er bra, dette er dårlig, denne personen jeg kan stole på, denne andre er bedre ..."

Det er veldig vanlig å falle inn i stereotyper og disse historiene bygger på forhånd, før de går dypere enn vi har før oss, før du gjør en innsats og legger oss i huden til den andre..

Det er tydelig at ikke alle opptrer på denne måten, det det er de som unngår meninger fordi de ikke vil bli dømt for andre, og det er det vi alltid bør få på plass for å bygge et mer harmonisk og tolerant samfunn.

Vi inviterer deg til å reflektere rundt dette i denne artikkelen..

Dommer, et dobbeltkantet våpen vi ikke skulle falle i

Bare for i dag, ikke døm; Bare for i dag, la blikket se verden rolig og uten fordommer, og begrens deg selv til å "være" og "la være".

Utvilsomt vil det være ideelt for oss alle å prøve å praktisere disse enkle rådene daglig. Dette vil gjøre forholdene våre mer respektfulle og skape mindre konflikt..

Les også: Ulike mennesker gjør livet morsommere

Nå ser du, det vesentlige problemet er det vår sosiale hjerne er ofte styrt av trenger å få veldig rask informasjon om ting og mennesker.

Den klassifiserer all informasjon og stimuli i kategorier, og disse forholder seg derimot til vår personlighet og tidligere erfaringer..

  • Et eksempel: Da du gikk på skolen, var det en lærer som behandlet deg dårlig og gjorde skoleårene dine til et lite "helvete".

I dag husker du stadig uttrykket ditt, ansiktet og stemmen din, slik at når du møter en annen lærerlignende kvinne, projiserer du henne en høy avsky..

  • Mange av våre tidligere erfaringer og til og med aspekter ved vår personlighet vil gjøre at vi merker alle de rundt oss. i henhold til riktige regler som ikke alltid passer virkeligheten.

Derfor krever handlingen av å "ikke dømme", til å komme til mennesker uten å gi noen forhastet mening, fremfor alt en innsats av ro og tålmodighet..

Det tvinger oss til å kontrollere den "automatiske knappen" som hjernen vår trykker på når vi merker alt den ser.

Vær klok: Hvis du dømmer, vil du være det

Hvis du unngår å forholde deg til naboene dine fordi du kommer fra en annen rase eller fra en annen kultur, vil faktisk hver fordommer du utgir deg definere deg. De definerer deg som en rasistisk og lukket sinn.

Mannen som bare dømmer en kvinne etter skjørtet, dømmer også seg selv, hans machismo.

  • Hver gang vi skaper en mening om noen, er det ideelt å utføre en refleksjonsøvelse. Hvorfor tror jeg det? Hvorfor sier jeg for eksempel at jeg ikke vil like denne gutten fordi han har på seg lilla bukser og har en tatovering?
  • Vær klok, oppfør rolig, med tilbakeholdenhet og balanse, og prøv å se ting nøytralt til du ikke lever dem selv, til du vet alle detaljer og alle aspekter å dømme mer sikkert. Aldri før.

Ikke baser deg på trivia når du dømmer, vær basert på realiteter

Det er viktig å understreke her at vi alle har rett til å opprettholde og forsvare våre egne dommer om alt rundt oss. Men se, dommer må være basert på realiteter, aldri på bagatelliteter.

Vi anbefaler å lese: Slik starter du fra bunnen av uansett hvor gammel du er

  • Når du kjenner en person dypt, har du allerede den klokskapen som bare opplevelsen kan gi deg, enten den personen gleder deg eller ikke, om det passer dine forventninger eller ikke..
  • Vi må vite at de som liker å stole bare på trivia når de skal dømme, vil gå glipp av fantastiske ting i livet..
  • Hvis du synes din medarbeider er uvennlig, kan du gå glipp av muligheten til å møte noen eksepsjonelle.
  • Alle som dømmer et land eller en bestemt by som skitten, farlig eller umoderne kan gå glipp av den beste opplevelsen av livet ved å nekte å kjenne et sted som kan være dårlig. Tillat deg selv å gå med et friere sinn og uten fordommer.

De beste tingene, de beste menneskene, er i noen tilfeller forkledd med så normale skjell at de villeder oss..

bare som nærmer seg uten dømmekraft og med et åpent hjerte, vil være verdt å kjenne virkelig spennende aspekter av de rundt oss.

Lån skoene mine for de som vil bedømme min vei



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.