Økologisk rengjøring og desinfisering av kjøleskap

  • David Cobb
  • 0
  • 5156
  • 1303

Kjøleskapet kan gi ubehagelige lukt, så det er veldig viktig å ta i bruk miljøvennlige rengjørings- og desinfiseringsvaner for å opprettholde hygienien til apparater og for å være miljøvennlige..

Det kan hende det, selv om dekomponert mat blir eliminert, vedvarer stanken. For å løse luktproblemet og sikre et rent apparat, er det grønne triks som er enkle å påføre.

Økologisk rengjøring og desinfisering av kjøleskap

Før du starter prosedyren for rengjøring og desinfisering av kjøleskap, er det viktig å slå den av.. Du må la den ligge så lenge den vil tine, og dermed slippe noe av opphopningen som må elimineres. Da vil vi fjerne all mat, emballasje og produkter for bedre tilgang til hele overflaten..

Det er viktig å ikke bruke klor eller desinfeksjonsmidler for å rengjøre kjøleskapet.. De er vanskelige å eliminere og kan forurense mat med påfølgende helserisiko..

Uansett hvilken metode du velger å rengjøre og desinfisere kjøleskapet, Det er viktig å la det tørke før du oppbevarer maten igjen.. Disse, som enhver beholder, bør rengjøres grundig før lagring for å forhindre forurensning..

Du kan også være interessert i å lese: 5 måter å bruke bakesoda og sitron på i husrensing

Natron er veldig nyttig

Når vi rengjør kjøleskapet, bør vi bruke produkter som øker effektiviteten av denne prosessen.. Et av de beste produktene, og også veldig økonomisk natron. Den har en høy avfettende og antibakteriell kraft som eliminerer spor av mat og akkumulert skitt..

  • Bland først to spiseskjeer med noen få dråper sitron i en liter varmt vann..
  • Gni deretter innvendig og utvendig.
  • La den deretter sitte i fem minutter, og tørk den deretter tørr for å fjerne gjenværende fuktighet fra innsiden og utsiden..

Saltvann

Hvis vi blander en håndfull salt i fire liter varmt vann, får vi en ideell væske til rengjør kjøleskapet. Vi våte en svamp og jobbet på de indre og ytre overflatene. Dette eliminerer alle spor av skitt og skadelige stoffer..

Eddik, utmerket antibakteriell

Et annet interessant alternativ er rengjøring av eddik. Denne utmerkede antibakterielle effekten med høy desinfeksjonsmiddel er ideell for rengjøring av svært forurensede områder..

  • Bland først en halv kopp hvit eddik i et glass vann.
  • Rengjør deretter innsiden av kjøleskapet..
  • Endelig kan du spraye og la det virke i fem minutter.
  • La den deretter lufte og tørke.

Sjekk også ut: De 5 beste naturlige rengjøringsløsningene for baking og eddik

Olivenolje som hjelp til rengjøring og desinfisering av kjøleskapet

Fire ss olivenolje blandet med tre sitronsaft De er ideelle for rengjøring av utsiden av rustfritt stål i kjøleskapet. Uten tvil fjerner denne blandingen spor av skitt og flekker uten å etterlate en fet følelse. La det til slutt virke i 10 minutter, og tørk av med en tørr klut..

Tea tree olje

den tea tree olje er et annet naturlig produkt med utmerkede desinfiserende egenskaper.

  • Tynn først to ss essensiell olje i et glass varmt vann..
  • På den annen side anbefaler vi å spraye den indre overflaten og deretter tørke den av med en mikrofiberklut..

Sitronsaft mot den dårlige lukten

  • I første omgang, oggni området med en svamp impregnert med sitronsaft, og la det sitte i fem minutter. Sitronsyren har effektive antiseptiske effekter for dype rengjøringsflater..
  • Prøv også det legg de tre sitronsaftene i et sprayglass sammen med to kopper varmt vann.
  • Spray til slutt over overflaten, la den virke i flere minutter og tørk av med en tørr klut..

Rengjøring og desinfisering av kjøleskap: nøytraliser lukt med essenser

Sitron har ikke bare gode antiseptiske egenskaper, men hjelper også til å etterlate en god lukt i kjøleskapet.

  • I første omgang, fukte bomullen i en aromatisk essens og oppbevares i en av skuffene i kjøleskapet.
  • Dermed er vaniljeessensen veldig passende. Halverte sitroner eliminerer også lukt og malt kaffe eller kaffegrut oppnår de samme resultatene..

trekull

Som et alternativ til å eliminere dårlig lukt fra kjøleskapet man kan bruk en klump kull, hvis effektivitet er uten tvil. En halvert løk kan ha samme funksjon så lenge den får være i fred en natt.

Disse 12 miljøvennlige metodene for rengjøring og desinfisering av kjøleskapet vil gi utmerkede resultater.. De er enkle, basert på naturlige og økonomiske produkter, og resultatene deres er garantert. Hos dem vil vi ha et veldig rent kjøleskap, og helsen vår vil være trygg..

10 triks for å få ekstra kjøleskap plass



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.