Hva kan forårsake hemoroider, og hvordan behandle man dem?

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 3877
  • 381

For å forstå hva som kan forårsake hemoroider, må vi først vite at det er betennelse som vises i venene i nedre endetarmsåpning eller anus..

Disse venene, når de utvides for mye, blir en slags åreknuter.. Disse betennelsene er veldig ubehagelige og til og med smertefulle. De kan være interne, eksterne eller begge på samme tid..

Hva er symptomene på hemoroider?

Når hemoroider er milde, har de ikke en tendens til å vise symptomer som indikerer at noe virkelig skjer.. Imidlertid kan følgende symptomer observeres når situasjonen forverres:

  • blødning ved avføring.
  • prolaps: En slags klump som dukker opp når hemoroider forlater innsiden av anus. Noen ganger kan det være smertefullt og vanskelig å komme inn igjen.
  • sekresjon: et slim som stammer fra selve slimhinnen, som ofte produseres av indre hemoroider.
  • irritasjon: forekommer vanligvis sammen med utslipp, har en tendens til å forårsake kløe og svie.
  • smerte: Når hemoroider er indre, har det ikke en tendens til å vise dette symptomet. Når det er eksternt, vil imidlertid ringetrykk produsere ubehag og smerte..

Les også: 6 måter å kurere hemoroider naturlig

Mat som kan forårsake hemoroider

Kosthold har en tendens til å være den viktigste årsaken til hemoroideutvikling. Dårlig kosthold kan forårsake forstoppelse, diaré og andre fordøyelsesproblemer som påvirker området der dette problemet oppstår. Og som en konsekvens kommer denne ordensforstyrrelsen.

Det er visse matvarer som påvirker utviklingen av hemoroider mer enn andre.. Dermed vil det være interessant å kjenne dem til å begynne å redusere forbruket og velge en diett med sunnere matvarer. Nedenfor vil vi nevne de matvarene som mest kan forårsake hemoroider. 

Sukkerholdig mat

Når vi inkluderer høye doser raffinert sukker i kostholdet, Det er mer sannsynlig at vi lider av forstoppelse, anspente tarmbevegelser og endelig betennelse i rektal og anale årer. Disse typer matvarer har en tendens til å forårsake hemoroider. Så når vi fortsetter å inkludere store mengder av disse matvarene i kostholdet vårt, vil det være veldig vanskelig å løse.

Overdreven sukkerinntak kan også påvirke utviklingen av andre helseproblemer, ikke bare acid reflux, magesår, irritabelt tarmsyndrom, divertikulitt, cøliaki, tykktarmskreft, men også pankreatitt, skrumplever, hernias, blant andre..

Se: Menyer for å lindre forstoppelse du vil like

Salt mat

Det er tydelig at overdreven saltinntak er en av årsakene til hypertensjon.. Ved å heve blodtrykket, er det mer sannsynlig at venene i endetarmen og anus antennes og utvikler hemoroider..

Alkoholholdige drikker

Å være forbruker av alkohol er en faktor som kan forårsake hemoroider. Denne typen stoffer dehydrerer kroppen og forårsaker dårlig fordøyelse og forstoppelse..

Andre årsaker til hemoroider

I tillegg til et dårlig kosthold, hemoroider kan også være forårsaket av andre vanlige faktorer som graviditet.

I tillegg til å ikke bare sitte på toalettet i lang tid, men også aldring, genetikk, overvekt, dårlig fordøyelse, plutselige avføring, anstrengelse under avføring og noen sykdommer som levercirrhose..

Hemoroider Behandling

Hemoroider er et problem hovedsakelig forårsaket av dårlig kosthold, og det er derfor Det første trinnet i behandlingen av dette problemet er å velge et sunt kosthold rikt på fiber og fuktighetsgivende matvarer som favoriserer riktig fordøyelsesfunksjon.. Du bør også konsumere minst 2 liter vann daglig og ha sunne vaner som trening..

Kuldeterapier

For å redusere betennelsen som oppstår i endetarms- og anusområdet, vil et av de mest effektive virkemidlene være å plassere en pose med is eller noe veldig kaldt i dette området..

hvitløk

Hvitløk er en sterk behandling mot hemoroider og veldig effektiv.. Reduserer betennelse og er ideell for hemoroider som kommer fra innsiden av anus, da det hjelper med å krympe de klumper som er ubehagelige og smertefulle..

Påfør en liten mengde hvitløk direkte på det berørte området, du vil umiddelbart føle en brennende følelse, men dette vil ha en betennelsesdempende effekt. La det virke i 2 minutter og ta en dusj for å fjerne hvitløken.

Varm dusj

Varmt vann har en avslappende og betennelsesdempende effekt. For å redusere smerter, hevelse og smerter ved hemoroider, få varmt vann og ha i en skål, sitte i 15 minutter på det og gjenta prosessen hver dag..

Linfrø

Slanking av linfrø er ideelt for å redusere risikoen for hemoroider, og er også perfekt for å behandle dem.. Linfrø er rik på fiber, absorberer mye vann og danner en gelatinøs masse., som favoriserer god fordøyelse, hjelper til med å eliminere avfall riktig, forhindrer forstoppelse og fungerer som et naturlig avføringsmiddel.

9 Naturlige midler mot hemoroider



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.