De 10 beste naturlige avføringsmidler for forstoppelse

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 2505
  • 440

Det er alltid bra å ha informasjon om hva som er de beste naturlige avføringsmidler når du lider av forstoppelse..

Husk at det også er viktig å konsumere mat som inneholder en god mengde fiber, og de som er i stand til å regulere tarmovergang og flora, for eksempel yoghurt..

Naturlige avføringsmidler er mat eller urter som lar oss gjøre tarmbevegelsene lettere.

Det er viktig å skille dem fra rensemidler fordi de har en sterkere eller mer drastisk virkning og kan forårsake visse problemer eller har kontraindikasjoner..

Typer av naturlige avføringsmidler

Med tanke på hvordan de fungerer i kroppen, kan vi skille følgende typer naturlige avføringsmidler:

Stimulerende avføringsmidler

De kalles også rensemidler eller katartikker. De virker ved å stimulere tarmens muskler, siden de har visse forbindelser som virker på nervene i tykktarmen, og forårsaker bevegelser som favoriserer avføring..

De virker også på tarmveggene.I tillegg øker de produksjonen av mineraler og væsker, samt reduserer absorpsjonen av natrium og klor..

De negative effektene av stimulerende avføringsmidler er relatert til hvor mye tid de jobber i kroppen. Når de svelges, kan de fortsette å handle i opptil 8 timer. Det anbefales å konsumere dem før sengetid slik at de opptrer om natten..

Mekaniske avføringsmidler

De er fiberrike avføringsmidler som øker avføringsvolumet, beholder vann, fukter tarmveggene og mer naturlig hjelper peristaltiske bevegelser og favoriserer avføring. Kan være rik på løselig eller ikke-løselig fiber..

Handlingen er raskere enn sentralstimulerende midler. Derfor anbefales de som et første skritt når forstoppelse eller toalettproblemer oppstår..

De normaliserer kroppens funksjon, og det anbefales å følge dem med mat full av probiotika som yoghurt..

Osmotiske avføringsmidler

Denne typen avføringsmiddel virker ved å øke mengden vann i tarmen, noe som myker avføringen. Dens virkning ligner på mekanikken, de har mange mineraler og tvinger tarmene til å eliminere væsker..

Blant de osmotiske avføringsmidlene kan vi finne plommene. Effekten er intens og bør konsumeres med mye vann eller isoton drikke for å gjenvinne tapte væsker..

Naturlige avføringsmidler: Hvilken du skal velge?

Blant de lettere avføringsmidlene, dvs. de mekaniske, kan vi fremheve følgende:

Eplejuice og olivenolje

Tilbered en juice med to epler (en halv kopp) og bland med samme mengde olivenolje. Drikk hele innholdet i koppen før du legger deg.

Plommer og honning

Ha seks plommer i en panne med en og en halv kopp kokende vann, dekk til og bløt over natten. Sett på en spiseskje honning om morgenen og deretter drikke. Ikke kast plommene. Du kan spise dem gjennom dagen..

Aloe Vera

Skjær en stilk med aloe vera og riv den fra hverandre. Så koker du litt vann. La den avkjøle og legg vannet sammen med aloe vera-bitene i en hermetisk forseglet glassflaske og lukk den. Oppbevares i kjøleskapet. Du kan konsumere to ganger i uken på det meste.

Dette hjemmelagde avføringsmidlet anbefales ikke for gravide eller ammende kvinner. Det anbefales heller ikke for personer som tar antikoagulantia..

Drue- og linjuice

Lag en juice med noen druer (til du får en kopp eller så) og ha en spiseskje linfrø. Drikk fastende. Forleng imidlertid ikke behandlingen i mer enn en uke på rad..

Castor Oil Compress

Dette hjemmelagde avføringsmidlet er til ekstern bruk. For å bruke den, suge en vaskeklut eller gasbind i ricinusolje, varme over svak varme, ligge på magen og hvile håndkleet på korsryggen. Dekk for å holde varmen lenger. Gjenta en gang om dagen.

Advarsel: Det anbefales ikke å konsumere (muntlig) ricinusolje for forstoppelse, slik mange anbefaler.

Avføringsmiddel

I tillegg til matvarene som allerede er nevnt i denne artikkelen (for eksempel aloe eller plomme), er det andre veldig effektive naturlige avføringsmidler for å behandle forstoppelse. Før du kjenner dem, må du bestemme hva forstoppelse handler om.

Dette problemet oppstår når en person går på do mindre enn tre ganger i uken. Og når du kan avføring, kommer avføringene tørre og harde. Dette fordøyelsesproblemet er et av de hyppigste i dag, på grunn av kostholdet vårt..

Mangel på trening, fysisk inaktivitet, lavt vannforbruk, fett og raffinert mel kan forårsake forstoppelse. Derfor må du opprettholde et sunnere liv for å ha normale avføring. Noen matvarer kan hjelpe. Legg merke til:

Banan

Denne urten, opprinnelig fra India, er veldig rik på fiber og er perfekt for å hjelpe oss å avfalle ordentlig. Har evnen til å absorbere vann, øke avføringsvolumet og stimulere tarmgjennomgang.

eple

Denne deilige frukten (både rød og grønn) inneholder et stoff som kalles pektin, som har egenskapen å fremme tarmfunksjon, myke avføringen (på grunn av mengden fiber) og fremme avføring..

Spis et eple om dagen midt på morgenen eller som en dessert etter middagen, helst rå eller kokt med plommer..

banan

Det er en annen frukt som tilbyr en stor mengde fiber (foruten kalium), som er et kraftig avføringsmiddel. Et stykke banan gir 12% av mengden fiber kroppen trenger per dag..

Det tilbyr også oligosakkarider, stoffer som når tykktarmen ufordøyd og favoriserer fordøyelse og avføring..

Les også: 5 måter å bruke bananskall på som et naturlig middel

løk

Dette er en grønnsak som ikke bør gå glipp av i noen tallerken, da den har en deilig smak. Men det hjelper også til å bekjempe mange sykdommer, tilstander eller tilstander. Det er et veldig effektivt naturlig avføringsmiddel..

I tillegg aktiverer inntak av rå løk utskillelsen av magesafter og favoriserer helsen til tarmfloraen. På den annen side stimulerer en komponent kalt kinin metabolismen i leveren, galleblæren, magen og bukspyttkjertelen..

Umiddelbare midler for forstoppelseskriser



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.