Førstehjelp for forbrenning av varmt vann

  • Peter Douglas
  • 0
  • 4718
  • 182

Forbereder vi middag, eller vil vi nyte litt varm te eller åpne en dusj eller springen, og vannet kommer ut mye varmere enn vi forventer. På kjøkkenet er varmt vannforbrenninger veldig vanlig. I denne artikkelen vil vi forklare førstehjelpen i disse tilfellene..

Typer varmtvannsforbrenninger

Før du bestemmer deg for hvilken behandling du skal bruke for forbrenning av varmt vann, må du vite at det er tre grader eller tre typer forbrenninger:

Første grad

Påvirker det ytre eller overfladiske dekselet på huden. Symptomer er rødhet, hevelse og litt smerte.. Regionen begynner å skrelle om 7 dager og om to uker gjenopptar det normale utseendet.

Vil du vite mer? Les: Mandarinbaserte masker for hudforyngelse

Videregående skole

Forbrenner også det andre laget av dermis. Forårsaker blemmer og betennelse. Smertene er sterkere. Boblene forsvinner på egen hånd om en uke..

Fullstendig kur skjer etter 3 uker og i noen tilfeller har huden en lysere eller mørkere farge etter legning.

Tredje grad

De er de mest alvorlige, og det er en nødsituasjon det trenger akutt medisinsk behandling. Forbrenningen går over alle hudlag og er veldig smertefull.

Brenner med kokende vann

De er veldig vanlige i hjemmelivet. Å sette en panne med vann på bålet kan bli en fare og til og med en tragedie hvis vi har barn hjemme.

Tilfeller av barn brent med kokende vann som lider av alvorlige skader, isoleres ikke. Vær veldig forsiktig og plasser pannene så langt unna kanten som mulig..

Hvis bare litt varmt vann treffer huden eller hudkontakten er liten, vil det bare forårsake litt smerte i øyeblikket og vil sannsynligvis forsvinne etterpå..

En god idé å lindre den brennende følelsen fra varmt vann er å plassere regionen under kaldt vann., enten i en beholder eller la tappevannet renne i minst 5 minutter for å avkjøle seg.

Hvis forbrenningen er litt mer alvorlig, kan vi gjøre det samme, men det som endrer seg er tidsbruken under vann. Hvis forbrenningen er andregrad, vil tiden være minst 15 minutter. 

I følge den brente regionen vil vi velge behandling. Pakk for eksempel området med et vått håndkle eller påfør litt is i en plastpose (aldri direkte på huden).

Behandlinger med varmt vann

Når du forfrisker lesjonen, kan du ta deg tid til å vurdere skaden på huden. Hvis smertene ikke stopper etter noen minutter, og du blir klar over at rødheten er større eller til og med blemmer, bør du vurdere å gå til legevakten..

Ellers, hvis symptomene begynner å avta, kan du fortsette hjemmebehandlingen.. Ta en gasbind og fukt med vann. Pakk det berørte området og la 30 minutter til 1 time. Endre om nødvendig og legg inn en ny. Dette vil forhindre at forbrenningen kommer i kontakt med skadelige gjenstander, overflater eller midler..

Aloe Vera er et av de beste løsningene mot overflatiske hudforbrenninger., det være seg med varmt vann, med olivenolje eller til og med med solen. Denne planten kan ikke gå glipp av hjemme. Bare trekke ut gelen fra innsiden.

Denne tyktflytende væsken har mange egenskaper for å gjenopprette huden din til sin opprinnelige fuktighet..

Påfør over det berørte området og la det virke til det er helt absorbert. Hvis du ønsker det, kan du pakke det i sterilt gasbind, selv om det er best for såret å "puste".

Alvorlige brannskader: når du skal dra til sykehuset

Anta at en beholder med kokende vann faller på deg. Det kan være at klærne klistrer seg til huden din. Ikke prøv å fjerne den. Våt med kaldt vann og se umiddelbart etter en nødsituasjon..

Hvis det brenner en varm boble i området, vil den aldri sprekke., da dette vil føre til en mer alvorlig skade, arr eller til og med infeksjon..

Du kan dekke det på dagtid, slik at det ikke eksploderer, og la det være utendørs til tider. Men pass på, hvis blemmen er stor, anbefaler vi å gå til legen for å ta vare på den..

Hvis blemmen er veldig smertefull og gir et høyt trykk som ikke lar den bevege seg, kan du gjøre et snitt for å eliminere den akkumulerte væsken inni..

Lag alltid et hull på den ene siden av boblen (aldri i midten) med en desinfisert nål, alltid i midten, slik at den kan renne av.

Ikke glem å lese: Aloe Vera, forfriskende og helbredende medisinplante

Trinn for å behandle et forbrenning hjemme

Vi snakker om en overfladisk forbrenning i opp til andre grad. Etter fukting eller bløtlegging av området i kaldt vann for førstehjelp, anbefales det at:

  • Påfør litt vaselin og dekk til med en steril gasbind.
  • Ta en smertemedisin (som for eksempel ibuprofen).
  • Bytt bandasjer om natten og la det puste om morgenen.
  • Fukt bandasjene før du fjerner dem slik at de ikke fester seg til huden.
  • Rengjør og fjern død hud minst hver 7. dag ved å bruke en gasbind som er våt med isotonisk vann (uten å tvinge, da den vil komme ut alene).
7 naturlige midler for å behandle solbrenthet



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.