Er det dårlig å vaske håret hver dag?

  • David Snow
  • 0
  • 2203
  • 75

Å vaske håret ditt er avgjørende for å holde det sunt og se friskt og skinnende ut..

Det er på grunn av dette konseptet at mange kvinner utsetter håret for en streng daglig sjampo, ikke bare bruker veldig sterke sjampoer som i tillegg til dyp rengjøring kan tørke og mishandle hodebunnen..

De utsetter deg også for skylling, balsam og alle slags behandlinger med den faste troen på at dette vil føre til at du ser slik du vil..  

Én ting å huske er at alt overflødig er dårlig, siden det å utsette håret ditt for en så streng og unødvendig rengjøring kan tørke ut og ha motsatt effekt, siden de fleste produktene som brukes inneholder store mengder kjemikalier som kan påvirke hårfibre.

Hold deg rolig! Av denne grunn vil vi i dag være opptatt med å svare på noen spørsmål om du bør vaske håret hver dag..

Les også: Kjenn årsaken til håravfallet ditt

Det er praktisk å vaske håret med sjampo?

Ja, men sjelden. Det er en stor forskjell mellom å vaske håret med noen naturlige produkter og å vaske det med kommersielle produkter..

Disse inneholder store mengder kjemikalier. og selv om de er tilberedt med en naturlig base (aloe vera, kokosnøttolje og lignende), inneholder de ingredienser som gir dem aromaer, farger og noen konserveringsmidler for å holde dem i god stand lenger..

Mange av disse kjemikaliene er bare integrert for å få produktet til å se finere ut for å bli akseptert av sluttforbrukeren, men gir ikke helsemessige fordeler for håret..

Det er praktisk å eliminere sjampo?

Nei, det er ikke nødvendig. Det er faktisk ikke nødvendig å gå så langt, det anbefales ganske enkelt å redusere antall ukentlige vasker og mengden sjampo som brukes i hver av dem..

På den annen side anbefales det å bruke helt naturlige sjampo..

Møt: Hjemmelagde sjampoer for enhver hårtype

Så hvor ofte vasker håret seg?

På dette punktet er at både hudleger og personer som spesialiserer seg på kosmetikk har store meningsforskjeller.

Noen sier at det er nødvendig og viktig for helsen til håret og hodebunnen å vaske dem hver dag, mens andre opiner og sørger for at det bare er nødvendig og praktisk å vaske det en gang i uken..

For å balansere disse meningene så langt, kan du velge å vaske håret hvert par dager, slik at du ikke misbruker sjampoen, og forhindrer at den samler seg i hodebunnen..

Du kan også bruke produktene du er vant til, men i mindre mengder, noe som ikke vil påvirke rutinen håret ditt er vant til eller mette det med kjemikalier..

Avslutningsvis ...

For å opprettholde sunt og vakkert hår trenger du ikke misbruke rensemidler, men du bør heller ikke forsømme dem.. For dette er det en god idé å etablere en mer praktisk rutine der hyppigheten av hårvask er normal, uten behov for overdrivelse..

På den annen side må det tas med i betraktningen at det er mennesker som ikke lett kan forlate vaner som er anskaffet og praktisert i noen tid, og vurderer at det er håndverk eller jobber der mennesker blir utsatt for sterke påvirkninger forårsaket av miljøet (støv, solen, blant andre).

Det er også noen andre faktorer som krever hyppig hårrengjøring, så det anbefales å bruke naturlige behandlinger som hjemmelagde masker som gir næring og vitaliserer deg i stedet for å skade håret..

5 naturlige løsninger for å styrke fint hår



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.