Sleep Apnea symptomer og behandling

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 2033
  • 432

Kjenner du noen som lider av søvnapné? Det er flere mennesker som takler denne luftveissykdommen som ikke kan glede seg over god søvnkvalitet. Det er derfor, vanligvis døsig om dagen på grunn av mangel på avslappende hvile. Les videre og oppdag symptomene og behandlingen av denne lidelsen..

Søvnapné

Søvnapné får personen som lider til å slutte å puste noen få øyeblikk mens du sover. Dette er veldig bemerkelsesverdig, ettersom de som lider av veldig sterk snorkeapné, plutselig ikke klarer det. Da vi skjønte det, sluttet de å puste.

apnea manifesterer seg vanligvis når personen er i REM-fasen. Når jeg ikke vet hvorfor, kollapsen faller sammen og forhindrer at luft slipper gjennom. Dette kan oppstå flere ganger på en natt. I de alvorligste tilfellene kan folk til og med lide to apnéer hver time..

Søvnapné-symptomer

Apnea gjør det vanskelig å komme inn i REM-fasen, slik at foruten snorking ikke produseres tilstrekkelig hvile..

Som vi så, snorking er et av symptomene på søvnapné. Det rare er at folk som lider av denne sykdommen begynner å snore veldig høyt bare når de sover. Når personen lider av apné er det stillhet, etterfulgt av noen gisper, som ikke er noe annet enn et forsøk på å puste igjen. I det øyeblikket dette skjer, våkner personen eller blir trukket fra den dype søvnen der han var nedsenket..

Andre symptomer som kan vises er som følger:

  • Munntørrhet: dette er vanligvis forårsaket av snorking.
  • hodepine: apneas har vanligvis denne bivirkningen, da du ikke kan oksygenere hjernen ordentlig når du slutter å puste.
  • tretthet: Denne sykdommen forhindrer personen i å ha en god søvnkvalitet. Derfor er du veldig sliten om dagen.

Personer som lider av søvnapné har ofte problemer med arbeidsinntekten.. Noen ganger kan de sove på et uventet sted. For eksempel på et forretningsmøte eller mens du kjører.

Finn ut mer: Hvordan få kvalitetssøvn

Søvnapnébehandling

Hvis en person har alle de ovennevnte symptomene, er det nødvendig å søke lege.. Dette vil utføre en serie tester for å stille diagnosen. Når den er bekreftet, vil legen etablere den beste behandlingen for deg..

1. Fjern dårlige vaner

Denne er den første søvnapnébehandlingen. Det har å gjøre med å eliminere dårlige vaner og inkludere andre som vil forbedre helsen. Ingen medisiner eller aggressive metoder brukes. Det passer for personer som lider av mild søvnapné..

Noen vaner som må endres er eliminering av tobakk, fysisk trening eller gjør endringer i kostholdet for å gå ned i vekt. I mange tilfeller, med denne behandlingen, er det mulig å forbedre søvnapné..

Du kan også være interessert i å lese: Hvordan bekjempe søvnapné med 5 naturlige midler

2. Bruk en maske

Luftmaske forhindrer kollaps i luftveiene om natten.

Denne andre behandlingen anbefales generelt for pasienter som lider av søvnapné. Det er en maske (kjent som CPAP), kontinuerlig positivt luftveistrykk, kontinuerlig positivt luftveistrykk) som brukes av personen som lider av apné og som du kan bruke til å sove.

Denne masken utøver trykk på den øvre luftveien for å forhindre at den lammer. Det får også snorken til å forsvinne og har vanligvis ingen bivirkninger..

3. Gjennomgå kirurgi

Den siste av behandlingene for søvnapné brukes i veldig spesifikke tilfeller. For eksempel hvis personen lider av polypper, noe som kan føre til at bruken av masken ikke løser problemet. også, Hvis det er en øvre luftveisskade, kan denne typen behandling være nødvendig.. 

Det mest brukte behandlingsalternativet er imidlertid bruken av en maske..

Det er ingen kur mot denne sykdommen.

I dag, en kur mot denne sykdommen er ennå ikke oppdaget. Faktisk er alle behandlingene vi har sett designet for å bekjempe eller redusere symptomer. Hvis behandlingen blir forlatt, vil imidlertid apnéen komme tilbake fordi du ikke kan bli kvitt den..

Behandlinger er med på å forbedre livskvaliteten mennesker som vil se hvordan de sover mye bedre og føler seg mer energiske i løpet av dagen. I tillegg vil folk som sover ved siden av, være takknemlige ikke bare for reduksjonen i snorking, men også for frykten de føler når de slutter å puste..

Endelig, har noen rundt deg noen gang lidd av søvnapné? Hvordan lever du hvis du lider av sykdommen?

Naturlig middel for å bekjempe snorking og forhindre søvnapné



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.