Schizofreniform lidelse, hva er dette?

  • David Cobb
  • 0
  • 1119
  • 59

Schizofreniform lidelse er kjent som en type schizofreni og som sådan har en lignende symptomatologi. Imidlertid varer disse symptomene, med deres respektive prodromale, aktive og resterende faser, mindre enn seks måneder og mer enn en måned..

Når en pasient har symptomer på schizofreni og det ikke har gått 6 måneder etter diagnosen, vil vi snakke om schizofreniform lidelse. vanligvis, mellom 60 og 80% av disse pasientene utvikler seg til schizofreni. I noen situasjoner utvikler pasienter seg til bipolare eller schizoaffektive lidelser..

For å oppfylle kriteriene for schizofreniform lidelse, symptomer kan ikke ha utviklet seg på grunn av ulovlige medikamenter eller medikamenter. Verken kan skyldes andre medisinske eller psykologiske problemer.

Schizofreniform lidelse

Det vil være spesielt varigheten av denne lidelsen som vil skille den fra schizofreni; foruten å ikke ha en underliggende årsak.

epidemiologi

For det første denne lidelsen utvikler seg i alle kulturer med overvekt av tidligere schizoid personlighet i 50% av tilfellene. De nyeste studiene anslår at det påvirker mindre enn 1% av befolkningen. Når foreldre er schizofrene, vil 20-40% av barna arve det; med mulig evolusjon til schizofreni.

Selv om sykdommens utseende kan forekomme likt hos begge kjønn., er vanligvis mer vanlig hos yngre menn. I tillegg tilbakefall ikke 30% etter en første episode, mens de resterende 70% tilbakefall eller har en tendens til kronisk schizofreni..

Du kan også være interessert i å lese: Autism Linked Physical Characteristics: Research

Symptomer tilstede ved schizofreniform lidelse

De essensielle funksjonene ved schizofreniform lidelse er identiske med schizofreni; bortsett fra to grunnleggende forskjeller:

For det første den totale varigheten av sykdommen. Som nevnt ovenfor, må det være minst en måned, men mindre enn seks måneder før lidelsen vurderes. På den annen side er det ikke behov for sosial eller yrkeshemming under en del av sykdommen..

den Schizofreniform lidelse symptomer er delt i to: positive og negative symptomer.

Positive symptomer

Det er viktig å forstå det positive er de som blir lagt til personligheten. De viktigste er som følger:

  • hallusinasjoner. Dette er sensasjoner som pasienten opplever i noen av de fem sansene uten å få noen stimulans som er nødvendig for å føle dem. Det vanligste eksemplet er å se eller høre ting eller mennesker som ikke eksisterer..
  • vrangforestillinger. Dette er forvrengte ideer som pasienten har med ekstrem overbevisning. De gir vanligvis ubehag eller bekymring. Det vanligste er vanligvis ikke-forfølgelse, selv om det også er referanse og kontroll.
  • Uorganisert språk og tenking. Det handler om tapet av logiske assosiasjoner i tankene. Pasienten presenterer en inkonsekvent tale for andre.
  • Uorganisert atferd. Pasienten manifesterer atferd som spenner fra stor uro, for eksempel å rope uten årsak, til atferd uten logikk, for eksempel å bli pakket inn om sommeren.

Negative symptomer

Negative symptomer ved schizofreniform lidelse derimot, er de som trekker personlighetsfunksjonene til pasienten. De viktigste er som følger:

  • Affektiv fattigdom. Pasienten opplever fattigdom i uttrykk for følelser. Unngå for eksempel utseende eller trist tale.
  • Apati og abulia. Apati er mangel på interesse for ting, mens abuli er mangel på energi. Pasienten kan for eksempel ha dårlig hygiene.
  • Anhedonia og sosial isolasjon. Anhedonia er vanskeligheten med å glede seg over ting pasienten likte å gjøre før..
  • alogia. Pasienten opplever en forverring av tanken. Dette kan manifestere seg blant annet gjennom dårlig språk..

Du kan være interessert: Effekter av posttraumatisk stress på kroppen

Behandling av schizofreniform lidelse

Omtrent halvparten av pasientene som har diagnosen schizofreniform forstyrrelse, utvikler seg til schizofreni.. Den eksakte årsaken til lidelsen er ukjent..

På den annen side, behandling er lik den for schizofreni. Psykoterapi og antipsykotiske medisiner er hjørnesteinen i behandlingen for schizofreniform lidelse. Igjen er det viktig å nevne at schizofreniform lidelse ikke må ha vært forårsaket av en annen sykdom eller rusbruk..

Men, kognitiv atferdsterapi kan være nyttig for pasienter. Spesielt for å forstå rotet og gi de praktiske måtene å håndtere alt på. Andre terapier og metoder som tar en positiv tilnærming kan være like effektive..

Avslutningsvis, hvis voldelige eller selvdestruktiv symptomer vises, kan sykehusinnleggelse være nødvendig.. Familieterapi skal aldri ignoreres; som alltid vil hjelpe pasienten til å takle lidelsen i et behagelig miljø der han føler seg trygg..

Hvordan gjenkjenne en psykisk sykdom hos barn



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.